Urmatoarea editie a Degustarii Carnatilor Banateni, in 2013, va avea loc la Lugoj

LUGOJ. Daca anul trecut Degustarea Carnatilor Banateni a avut loc la Sannicolau Mare, manifestarea devenita traditionala candva in Timisoara, se va muta in municipiul Lugoj, au decis organizatorii.


Degustarea va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie 2013. Evenimentul are loc cu sprijinul Primariei Municipiului Lugoj. Data exacta a evenimentului, precum si locatia acestuia vor fi comunicate la inceputul lunii ianuarie 2013.

Nu este prima data ca evenimentul are loc in afara Timisoarei, editia precedenta desfasurandu-se la data de 21  februarie 2012 in castelul Nako din orasul Sannicolau Mare. Manifestarea va fi gazduita in fiecare an de alta localitate banateana, decizia fiind luata in functie de numarul abonatilor pe care ziarul german din Banat ii are in respectiva localitate. La baza „mutarii” evenimentului din Timisoara sta dorinta redactorilor de a se apropia de cititori, asa cum acest lucru se intampla si inainte de 1989.

Si la urmatoarea editie a Degustarii Carnatilor Banateni vor fi doua sectiuni de concurs: producatorii privati (carnati facuti in propria gospodarie pentru consumul propriu) si firmele producatoare de mezeluri (carnati produsi pentru comert). in acest sens, redactia Banater Zeitung va primi mostrele de carnati cu maximum o saptamana inainte de Degustare, respectiv la finele lunii ianuarie 2013.

Intrarea la eveniment se va face, din nou, numai pe baza abonamentului la ziarul german „Allgemeine Deutsche Zeitung/Banater Zeitung”, cat si pe baza de invitatie ce nu poate fi cumparata.

Cel mai recent, Degustarea Carnatilor Banateni s-a desfasurat in luna februarie a acestui an, la Sannicolau Mare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...