Noutati :

‘Urma Apei’, la Aquapic

16 martie, 2022 - 10:55 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. În 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, la ora 13, la centrul educațional Aquapic, de la Uzina de Apă Industrială din Timișoara, strada Frederic Mistral nr. 1, se deschide o expoziție inedită, de arhitectură de interior și design grafic. Cuprinzând o selecție de lucrări ale studenților din anul terminal de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Politehnicii timișorene, expoziția „Urma Apei” prezintă viziunile viitorilor arhitecți și designeri de amenajare a unui spațiu muzeal interactiv în interiorul clădirii fostei Uzine de Apă Industrială.

Manifestarea este organizată de Aquatim, în colaborare cu Facultatea de Arhitectură și cu sprijinul Ordinul Arhitecților din România, filiala teritorială Timiș. Proiectele au fost elaborate în decursul ultimelor luni de studenții anului III, specializarea Mobilier si Amenajari Interioare, fiind parte a temelor de proiectare de la disciplinele de specialitate.

Pentru tinerii designeri, ce s-au dovedit a fi foarte implicați în apropierea de tema apei, proiectele au fost o oportunitate de a experimenta condițiile reale de lucru legate de viitoarea lor meserie și de a contribui prin ideile proprii la punerea în valoare a patrimoniului industrial de arhitectură al orașului.

Expoziția cuprinde 16 planșe care ilustrează soluțiile propuse de studenți pentru amenajarea și mobilarea zonelor de primire și de vizitare din uzină. Sunt configurate și spații pentru desfășurare de ateliere, proiecții și o biliotecă. Lucrările, diverse și ingenioase, țin cont de raportarea la clădirea existentă, în stil Secession industrial, și de strategia companiei Aquatim, de deschidere către comunitate și introducere a spațiilor industriale dezafectate în circuitul cultural.

Accesul este liber la evenimentul de lansare. Ulterior, expoziția va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii aprilie (detalii despre programul de vizitare, pe site-ul web și pagina Facebook Aquapic).

Uzina de apă industrială a funcționat în perioada 1916-2007. În anul 2018, a fost amenajat în zona verde din incinta uzinei, centrul educațional pentru copii Aquapic, deschis în sezonul primăvară-toamnă. Un an mai târziu, uzina a fost înscrisă în Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei, o organizație sub patronaj UNESCO.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...