Imagini dramatice cu biserica de lemn din Povergina arzand ca o torta! VIDEO

TIMISOARA. Una dintre bisericile de lemn din estul judetului Timis, aflata in patrimoniul national, a luat foc chiar in Postul Pastelui.

Este vorba de biserica din Povergina, localitate care se gaseste la 10 km de orasul Faget. Flacarile care au cuprins lacasul de cult au fost observate de localnici, iar acestia au dat imediat alarma. Pompierii au pornit in mare graba spre locul incendiului cu mai multe autospeciale.

biserica-arsa-povergina-timis (1)

Potrivit primelor informatii, se pare ca cineva a incendiat un teren agricol din vecinatate, iar vantul a purtat jarul pana la biserica. Cum aceasta e construita din lemn, scanteile au aprins imediat constructia. Focul s-a extins cu repeziciune, iar valvataia a cuprins acoperisul.

Am fost instiintati ca arde biserica de lemn din Povergina. Am trimis 3 echipaje – doua autospeciale cu apa si spuma de la Faget si una de la Lugoj, cu 16 subofiteri si cu 2 ofiteri, dar si cu grupa operativa – inca un ofiter si un subofiter. Echipajele noastre actioneaza, ea fiind din lemn a ars destul de mult, tot acoperisul a fost cuprins„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro cpt Ionel Ciprian Gostila, ISU Banat.

biserica din povergina

Biserica din Povergina a fost construita in 1782 si are hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril. Este construita din barne de stejar, imbinate in coada de randunica. La exterior a fost tencuita cu lipitura de pamant, care in unele locuri este cazuta, lasand la vedere lemnul. Usile sunt cele originale, iar peretii sunt placati la interior cu scandura. La fel si pardoseala. Acoperisul e invelit in sindrila, la fel si turla de deasupra pronaosului, potrivit wikipedia si Istoria artei.

UPDATE: Biserica din Povergina a ars din temelii.

Pompierii au facut eforturi sa salveze lacasul de cult, insa lemnul batran si uscat a ars cu repeziciune transformand in scrum biserica de lemn de langa Faget. Pagubele sunt imense.

Cel mai probabil, focul s-a extins la biserică, după ce localnicii au dat foc miristilor din apropierea acesteia, pentru igienizare.

 

 Sursa video: TEN TV Lugoj

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.