Noutati :

Unul dintre simbolurile Banatului poate fi vizitat GRATUIT, nu departe de Timisoara! Vezi pana cand si intre ce ore!

7 iunie, 2015 - 10:07 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: TURISM
2

VARSET. Localitatea Varset din Serbia se afla la aproximativ 70 de kilometri de Timisoara, iar aici se afla unul dintre simbolurile Banatului: Cula sau turnul de aparare.

Cula este asezata in varful unui deal, iar pana acuma, timp de mai multi ani, a fost inaccesibila, fiind in renovare.

In sfarsit, sarbii au redeschis acest simbol si spera ca de acum inainte tot mai multi turisti sa vina sa viziteze acest turn proaspat-renovat.

Deschiderea Culei a avut loc in 29 mai cand in cadrul unei ceremonii. De atunci, Cula este deschisa in fiecare zi, cu exceptia zilei de luni, intre orele 10.00-17.00. Intrarea este gratuita, pana la sfarsitul lunii august. Din septembrie, pretul de vizitare este 100 de dinari, adica echivalentul a aproximativ 4 lei.

La Varset se ajunge prin vama Moravita. Este prima localitate din Serbia, dupa granita. Moneda nationala este dinarul, iar majoritatea cumparaturilor se vor putea face in aceasta moneda.

Trecerea prin vama se poate face cu cartea de identitate si cu pasaportul, in cazul copiilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un posibil subiect cred ca ar fi sa abordati situatiei culei amplasate intre oras Deta si com. Banloc,precum si situatia castelului din com. Banloc.Acesta reprezinta un crampei din istoria noastra,loc ce a apartinut canva unei regine,o fosta regina a Greciei,matusa regelui Mihai.Apropo,mai este o cula si in oras Ciacova.Ar fi cred ca un fapt inedit daca cineva ar publica istoria construirii acestora,nulti localnici nestiind mai nimic.Este totusi istoria noastra.

  2. Am observat tarziu cine este autorul articolului,cunoasteti sigur situatia obiectivelor despre care am postat si stiti foarte bine de ce.Pacat ca au ajuns in starea de acum.De curind am trecut prin comuna Banloc si la vederea starii satului in ansamblu si a starii castelului in special m-a cuprins efectiv revolta si nedumerirea in sensul ca losuitorii au permis asa ceva.Salutari si urari de bine si sanatate d-lui profesor.