Unul dintre cele mai frumoase spectacole facute vreodata in Timisoara, cu peste 100 de actori, muzicieni si dansatori, la start. Sunteti invitati la prima editie a Festivalului Luminii

TIMISOARA. Un super spectacol de arte performative, arte vizuale si instalatii de lumina, dezvoltat pe structura arhitecturii din Piata Libertatii din Timisoara incepe vineri, 21 septembrie.

Spectacolul este, in fapt, prima editie a Festivalului Luminii, pus la cale de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.

Desfasurat pe parcursul a trei seri, evenimentul este menit sa celebreze Centenarul Romaniei.

Lumina Libertatii spune povestea unui timsiorean – Luca – ce urmeaza sa traiasca principalele momente care au definit orasul in cei 100 de ani ai Romaniei.

In acordurile muzicienilor de la Filarmonia de Stat ‘Banatul’ din Timisoara, alaturi de formatia condusa de muzicianul Boris Kovacs, prima seara va marca sfarsitul Primului Razboi Mondial si nasterea personajului principal, precum si intamplari din adolescenta lui – inceputul scolii, prima dragoste si casatoria.

Cel de-al doilea act al spectacolului va avea loc a doua zi, sambata, in 22 septembrie, cand in povestea personajului principal incepe cel de-al Doilea Razboi Mondial, iar Luca pleaca pe front. Momentul va fi marcat printr-o lupta simbolica, sustinuta de instalatii de lumina si muzica a doua orchestre.

In ultima seara si al treilea act al spectacolului, duminica, in 23 septembrie, Luca traieste momentele Revolutiei din Decembrie 1989, cele de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si participa la cateva actiuni ce contureaza viitorul Romaniei si Timisoarei.

Asadar, prima editie a Festivalului Luminii de la Timisoara va avea loc intre 21 si 23 septembrie, iar spectacolul va incepe in fiecare seara de la ora 20.30.

Potrivit Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, Fetsivalul Luminii va avea loc anual pana in 2020 in cele trei piete din centrul Timisoarei: Piata Libertatii (2018), Piata Unirii (2019) si Piata Victoriei (2020).

Proiectul este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Primaria Timisoara si Consiliul Local al orasului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ionut spune:

    Festivalul luminii? Multe strazi sant in bezna!