Noutati :

Unui elev din Timis care picase BAC-ul i-a fost ridicata nota cu 3.6 puncte dupa contestatii la Bacalaureat! Vezi la ce materie!

13 iulie, 2012 - 02:28 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
6


TIMISOARA. Surpriza de proportii dupa afisarea rezultatelor finale de la Bacalaureat in Timis. Unui elev al Liceului Teoretic „N. Lenau” i-a fost modificata nota de la disciplina matematica de la 3.70 la 7.30.

Beniamin Turcin a obtinut note de trecere la toate materiile mai putin la proba de matematica. El a fost notat cu 8.85 la limba romana, 8 la Limba si literatura germana, 7.35 la Biologie vegetala si animala si 3.70 la Matematica T2, fiind declarat Respins.

Absolventul de liceu a depus contestatie, iar nota i-a fost ridicata cu nu mai putin de 3.60 puncte, la 7.30!

Cornel Petroman, inspectorul scolar general din Timis a declarat: „Vom face o verificare la nivelul comisiei de corectare pentru a afla cum de a fost posibil o modificare atat de mare a notei. Daca vor fi gasiti vinovati, profesorii evaluatori pot fi sanctionati cu taierea salariului pentru cateva luni si se poate ajunge pana la nerepartizarea lor la examenele nationale din viitor”.

Alte 8 note au suferit modificari, in urma contestatiilor, de peste 1.5 puncte, dar mai mici de 2 puncte, sustine Cornel Petroman. Si in cazul celorlate 8 note in care au fost facute modificari de peste 1.5 puncte dupa contestatii vor fi facute verificari de catre inspectorii scolari, iar cadrele didactice care au gresit vor fi sanctionate, explica inspectorul scolar general.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu mi se pare normal lucrul acesta, adica de ce inainte a fost notat cu nota 3.70 si dupa aceea cu 7.30…oare cu cat a cotizat ca sa primeasca 3.6 puncte, si la matematica si la urma urmei tot cu nota aia o sa ramane, si altii au lucrari de 5 si nu primesc nici macar note de trecere, dar de ce ne miram doar traim in ROMANIA tara tuturor posibilitatilor in care daca mamamica cu taticu au banii totul se rezolva.

  2. Bati campii, draga „D”!

  3. Daca eu bat campii, atunci da-mi tu o explicatie pentru toata situatia asta draga ssssss

  4. A fost idiot ala care a corectat prima data si nu a pus tot punctajul, s-a intamplat si la vremea mea. Sau era prof incompetent si nu admitea alta rezolvare decat ce avea el in fata, si la mate se pot rezolva sub in mai multe moduri, s-a intamplat si asta la vremea mea si s-a depus contestatie si s-a rectificat

  5. Ma intreb de ce se asteapta toata lumea atat de la elevi cand profesorii, marea majoritatea, sunt atat de incopetenti!

  6. pai ce sa te mai mire cand unii profesori i-au note de 2 si 3 la titularizare si ajung sa predea ca suplinitori prin scolii.O fi vreunul din ei care a corectat lucrarea aia 🙂