Noutati :

Universitatile ar putea fi amendate! In ce conditii se va putea intampla asta?

25 august, 2015 - 08:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Institutiile de invatamant superior care inmatriculeaza studenti peste capacitatea maxima de scolarizare aprobata sau la programe de studii neutorizate vor primi amenda cu o valoare de zece ori mai mare decat taxa de scolarizare incasata, potrivit unui proiect de OUG al Ministerului Educatiei.

Ministrul Educatiei, Mihai Cimpeanu, va propune, miercuri, spre avizare in sedinta de Guvern, un proiect ordonanta de urgenta privind dreptul absolventilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate si sanctionarea institutiilor de invatamant care scolarizeaza fara autorizare.

Potrivit proiectului, incepand cu anul universitar 2015 – 2016, institutiile de invatamant superior care inmatriculeaza studenti peste capacitatea maxima de scolarizare aprobata ori la programe de studii organizate la forme de invatamant, limba de predare si locatii geografice neautorizate/neacreditate se sanctioneaza cu o amenda al carei cuantum este egal cu de 10 ori valoarea taxelor de scolarizare incasate pentru respectivul program de studii.

Citeste mai mult pe mediafax.ro!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...