Universitatea Politehnica Timisoara sustine antreprenoriatul in mediul rural

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timişoara împreună cu Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș au câştigat un proiect pe fonduri europene – SUS Rural – pentru susţinerea şi dezvoltarea întreprinderilor sociale din mediul rural, care beneficiază de o finanţare totală de 14.517.236,54 de lei, din care 12.339.650,96 lei cofinanțare europeană, ce urmează a fi implementat în perioada Octombrie 2021 – Decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului SUS Rural este consolidarea coeziunii economice și sociale în regiunea Vest în vederea combaterii sărăciei și integrării socio-economice a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile.

Partenerii, de comun acord, își propun și dezvoltarea și promovarea mărcii locale înregistrate „Produs în Banat”, marcă ce vine în întâmpinarea producătorilor locali și a vizibilității acestora, în principal în mediul rural, precum și secundar în cel urban.

Proiectul finanțat va crea valoare adăugată pe trei paliere, după cum urmează:

1. Dezvoltarea de competențe certificate pentru un număr de 75 persoane care doresc să înființeze o întreprindere socială/ întreprindere socială de inserție, în regiunea de implementare a proiectului;

2. Crearea unui număr de 105 locuri de muncă în întreprinderi sociale/ întreprinderi sociale de inserție în vederea creșterii gradului de ocupare, cu accent pe persoanele provenind din grupurile vulnerabile (tinerii NEETs; persoane cu vârsta de peste 55 de ani; persoane cu dizabilități; persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială; persoane provenite din comunitaþi marginalizate, etc.);

3. Dezvoltarea unui ecosistem de antreprenoriat social prin finanțarea unui număr de 21 de întreprinderi sociale/ întreprinderi sociale de inserție care să susțină și dezvolte o marcă locală de care să ne bucurăm cu toții.

„Rolul nostru este unul regional şi considerăm că zona rurală din vestul ţării poate fi impulsionată din punct de vedere antreprenorial, iar Politehnica este o instituţie care poate da o mână de ajutor. Avem specialişti care îi pot ajuta pe tineri să implementeze planurile de afaceri pentru a aduce un plus de valoare în piaţă”, a transmis conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Relații suplimentare despre proiect se pot obține la tel. 0256 40 3112.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...