Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara si Alergotura sustin miscarea fizica

20 septembrie, 2018 - 02:49 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sportul a avut un loc important in Universitatea Politehnica Timisoara inca de la infiintarea acesteia, in 1920. Educatia fizica e materie obligatorie in UPT de la inceputuri si pana in prezent. Generatii intregi de sportivi s-au format si s-au afirmat la Politehnica.

Sustinerea pe care Universitatea Politehnica Timisoara o acorda miscarii fizice se materializeaza acum printr-un nou proiect demarat in colaborare cu Clubul Sportiv Alergotura: instruire si antrenamente la bazele sportive proprii pentru toti cei care doresc sa practice alergarea pe distanta lunga, la nivel amator, fie ca ca sunt studenti sau cadre didactice la UPT, fie din afara institutiei.

Scopul principal al initiativei este instruirea alergatorilor amatori, aceasta fiind necesara pentru mentinerea formei pe perioada indelungata, evitarea epuizarii, a accidentarilor sau fortarii articulatiilor. Cei care doresc sa practice alergarea vor primi informatii despre nutritia necesara, timpul pe care ar trebui sa-l aloce alergarii, perioadele de odihna si de recuperare. Chiar daca alergarea se face la nivel de amator, trebuie respectate unele principii si reguli de baza.

Deschiderea evenimentului va avea loc in data de 26 septembrie, ora 17:30, in Sala Polivalenta de la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara (Bd V. Parvan nr. 2), cu o lectie teoretica urmata de antrenament fizic la Stadionul de la Baza 1 a UPT. Antrenamentele, in aceeasi locatie, vor continua si in zilele de 3, 10, 17 si 24 octombrie, de la ora 18:30, fiind coordonate de catre profesorul Daniel Chirila.

Sunt invitati sa se inscrie, pe langa studentii si angajatii Politehnicii, toti cei interesati de alergare si de un mod de viata sanatos. Inscrierile se fac aici. Pe pagina de Facebook a Universitatii Politehnica Timisoara a si fost creat un eveniment in acest sens.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...