Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara se pregateste sa primeasca 500 de hackeri. Life’s too short to hack alone!

19 mai, 2016 - 07:52 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. HackTM, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din sud-estul Europei, va avea loc, in perioada 20–22 mai 2016, la Restaurantul Universitar Politehnica. La editia din 2016 a maratonului IT sunt asteptati sa participe peste 500 de programatori cu experienta, dar si incepatori, designeri, oameni creativi si cu idei, studenti si chiar si micutii IT-isti de la CoderDojo.

„HackTM este organizat in tandem cu conferinta internationala Smart Learning Ecosystems and Regional Development SLERD, ce are loc in perioada 19-20 mai la Universitatea Politehnica Timisoara”, a precizat Diana Andone, co-organizator al evenimentului si director al Centrului de eLearning, UPT. HackTM 2016 vine cu o premiera: HackTalks, evenimentul care debuteaza printr-o zi de prezentari tehnice si de dezvoltare personala, deoarece organizatorii doresc sa ofere participantilor cat mai multe posibilitati de a invata, din start, despre ce inseamna sa duci la capat un proiect.

Universitatea Politehnica Timisoara sustine sectiunea de Educatie si participa activ la toate sectiunile evenimentului:
– Smart City – categorie destinata proiectelor care au ca scop imbunatatirea vietii urbane;
– Education – pentru proiecte care doresc sa imbunatateasca si/sau sa revolutioneze sistemul educational traditional;
– Game Development – categoria e dedicata dezvoltarii jocurilor pentru calculator, console, mobil sau web;
– Robots – vehicule, drone si alte device-uri inteligente, capabile sa vada si sa simta obiectele din mediul lor;
– IoT (Internet of Things) – aparate conectate la internet care comunica intre ele si imbunatatesc viata de zi cu zi (de la termostate, la cutii postale inteligente)
– eHealth – cei care doresc sa gaseasca solutii tehnice la problemele globale de sanatate isi vor gasi locul in aceasta categorie;
– FinTech – pentru proiecte din sectorul financiar, fie ca e vorba de sisteme de plata, trading, asigurari, analiza de date sau securitate;
– Open – categorie speciala, destinata proiectelor care nu pot fi clasificate in una dintre categoriile de mai sus.

Vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie. De asemenea, proiectul cel mai impresionant si cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

HackTM 2016 se va desfasura la restaurantul UPT din Complexul Studentesc, intre 20 si 22 mai, iar cei peste 500 de participanti vor prezenta aproape 100 de proiecte.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...