Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara se implica in digitalizarea Romaniei

24 octombrie, 2021 - 05:32 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. La invitatia rectorului Universitatii Politehnica Timisoara (UPT), conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), Octavian Oprea, a efectuat o vizita la institutia de invatamant superior timisoreana, unde a participat la o sesiune bilaterala de lucru intre ADR si UPT, in vederea identificarii de proiecte si resurse comune de dezvoltare. in contextul transformarilor societale complexe actuale, a nevoii acute de inovare, digitalizare, cercetare, dezvoltare, eficienta si tehnologie, Universitatea Politehnica Timisoara este pregatita sa contribuie activ la abordarea acestor provocari.

Universitatea Politehnica Timisoara este o universitate de cercetare avansata si educatie, fiind consacrata ca o institutie de invatamant superior cu traditie si recunoastere in plan national si international, misiunea acesteia, de-a lungul a peste 100 de ani de existenta, fiind intotdeauna generarea de cercetare si inovare, o formare profesionala superioara, precum si o contributie determinanta la dezvoltarea moderna in plan local, regional sau national.

Scopul acestei prime intalniri a fost de a identifica proiecte in parteneriat cu impact la nivel national prin care expertiza, experienta si profesionalismul Politehnicii din Timisoara sa fie utilizate in procesul major de transformare digitala a institutiilor publice romanesti. Obiectivele discutiilor au fost clare: stabilirea unor pasi concreti pentru atragerea expertizei academice locale in digitalizarea statului roman, pentru explorarea celor mai noi tehnologii si aplicarea unor solutii inovative pentru a rezolva probleme concrete.

Intalnirea de la Rectoratul Universitatii Politehnica Timisoara a fost urmata de vizite si discutii aplicate la Facultatea de Automatica si Calculatoare si Centrul de e-Learning, printre subiectele abordate fiind cele mai noi tendinte in cercetarea din domeniile quantum computing, cloud computing, inteligenta artificiala, Deep Learning, precum si posibilitatea colaborarii pe aceste domenii, avand in vedere experienta relevanta a specialistilor din UPT.

Presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei, Octavian Oprea, a prezentat cadrul strategic pentru adoptarea si utilizarea de tehnologii inovative in administratia publica.

La Centrul de e-Learning si Centrul de Cercetare Multimedia au fost prezentate aplicatiile si tururile virtuale interactive pentru laboratoare si muzee cu ajutorul ochelarilor cu realitate virtuala Oculus Rift si Oculus Quest 2, tehnologia de realitate mixta, care faciliteaza interactiunea cu holograme prin intermediul ochelarilor Microsoft HoloLens 2 in arii variate, de la industrie si medicina, tururi virtuale AR 360 pentru obiective de arta, realizarea de videouri educationale online sau streaming live pentru evenimente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Curvăsăraie mai mare decât în Politehnica ,nu există!! Toate cadrele sunt băgate in proiecte europene și își pasează munca către subordonați. Subordonați obedienți care nu sunt incluși pe statul de plată la proiecte europene dar care trebuie să le facă treaba. Toți sunt combinați între ei. Una e cu un profesor, alta cu altul și tot așa. Îmi e scârbă de voi.

  2. Si pana acum ce au facut ? Au impartit diplome aiurea ?

  3. Sunt impresionat: au reusit sa instaleze si sa foloseasca niste Oculus.
    Ceea ce inseamna ca toti studentii UPT folosesc ochelari Oculus Rift sau Quest?