Universitatea Politehnica Timisoara se implica in cresterea oportunitatilor de angajare a tinerilor

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara coordoneaza un proiect transfrontalier in valoare de circa 200.000 de euro, finantat in proportie de 85% din fonduri europene nerambursabile, in parteneriat cu Liceul „Nikola Tesla” din Vrsac, ce vizeaza cresterea oportunitatilor de angajare a tinerilor din zona de granita romano-sarba.

Proiectul „Through knowledge to business and smart development of Banat”, acronim Know to Develop, isi propune crearea conditiilor organizatorice si institutionale pentru imbunatatirea transfrontaliera si in retea a educatiei, cunostintelor si competentelor care vor raspunde nevoilor economiei si pietei muncii.

Valoarea adaugata a proiectului consta in crearea unei echipe multidisciplinare (profesor, angajator, tanar), care se va dezvolta si va implementa fiecare activitate din proiect printr-o abordare personalizata pentru fiecare situatie.

Proiectul se concentreaza pe tehnologii IT si sisteme de management, care vor incuraja si sustine inovatia, creativitatea, antreprenoriatul si economia bazata pe cunoastere a tinerilor din zona de frontiera romano-sarba.

Grupul tinta este format din:
– 70 de tineri (in special someri) din zona transfrontaliera cu varste cuprinse intre 16-24 de ani, care va fi implicat in workshop-uri si ateliere de lucru, cu scopul de a creste gradul de angajabilitate;
– 20 profesori romani si sarbi vor beneficia de training-uri in domeniile IT, management si antreprenoriat;
– 10 angajatori romani si sarbi vor fi implicati in programul TES, in activitatile de instruire si consiliere organizate pentru tinerii din grupul tinta cu scopul de a-i ajuta sa dezvolte abilitatile necesare pe piata muncii.

In mod indirect, ca urmare a rezultatelor proiectului, se anticipeaza ca, alaturi de tinerii care reprezinta grupul tinta al proiectului, vor exista o serie de beneficiari secundari, cum ar fi profesorii de gimnaziu, institutiile de invatamant superior, agentii economici, autoritatile publice locale si alti actori interesati din populatia regiunii.

Proiectul este finanţat in cadrul competiţiei 2018 Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme Romania-Serbia, 2014-2020, incheiat intre Romania si Serbia prin intermediul Instrumentului de Asistenţa pentru Preaderare (IPA). Autoritatea de implementare este Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administratiei Publice. Valoarea totala a proiectului este de 195168,75 Euro, din care 85% reprezinta contributia UE (valoarea UPT, 97 579.65 Euro, valoarea partener 97 589.10 euro).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.