Universitatea Politehnica Timisoara se implica in cresterea atractivitatii si performantei studiilor doctorale si postdoctorale

Universitatea Politehnica Timisoara se implica activ in cresterea atractivitatii si performantei programelor doctorale si postdoctorale, in acest sens organizand un simpozion in perioada 24-25 februarie, in cladirea Rectoratului UPT (Piata Victoriei nr.2). Simpozionul face parte din proiectul strategic POSDRU/159/1.5/S/137070 cu titlul „Cresterea atractivitatii si performantei programelor de formare doctorala si postdoctorala pentru cercetatori in stiinte ingineresti – ATRACTING”.

La simpozion vor participa doctoranzi, cercetatori postdoctorali si conducatori de doctorat de la universitatile partenere ale proiectului (Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Transilvania Braşov si Universitatea Tehnica Cluj-Napoca), precum si prestigiosi invitati care vor prezenta teme de interes pentru formarea doctorala si postdoctorala.

Proiectul strategic ATRACTING  este un proiect lansat de Universitatea Politehnica Timisoara in mai 2014, fiind destinat acordarii de sprijin financiar  sub forma de burse cofinantate din FSE prin programul POSDRU 2007 – 2013. Sprijinul financiar este destinat formarii a 130 de tineri cercetatori stiintifici prin programe doctorale, respectiv fidelizarii pentru cariera de cercetator stiintific a unui numar de 41 de cercetatori la nivel de postdoctorat. In plus, in cadrul proiectului sunt organizate periodic ateliere tematice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...