Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara se bucura si anul acesta de un interes considerabil din partea viitorilor studenti

22 iulie, 2014 - 11:23 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Saptamana inscrierilor la UPT a luat sfarsit. Rezultatele preliminarii arata ca pe cele 2200 de locuri bugetate s-au inscris 3535 de candidati. Sesiunea de confirmari incepe in 23 iulie, conform calendarului afisat pe site-ul UPT.

La Facultatea de Automatica si Calculatoare (domeniile Calculatoare si Tehnologia Informatie si Ingineria Sistemelor), respectiv Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (domeniul Inginerie Electronica si Telecomunicatii), proba scrisa la Matematica are loc in 22 iulie, cu incepere de la ora 10:00. La testare participa 1046 de candidati care doresc sa ocupe unul dintre cele 570 de locuri bugetate disponibile pentru domeniile mentionate anterior.

Proba de Desen tehnic si liber pentru specializarea Arhitectura (Facultatea de Arhitectura si Urbanism) a avut loc luni, 21 iulie. Pentru 65 de locuri bugetate concureaza 129 de candidati. In cazul lor runda I de confimari incepe in 22 iulie, la ora 10:00.

Specializarea Mobilier si Amenajari Interioare, tot din cadrul Facultatii de Arhitectura si Urbanism, organizeaza proba de Desen tehnic si liber in 23 iulie urmand ca sesiunea de confirmari sa inceapa pe 24.07.2014.

Cea mai mare concurenta este inregistrata la Specializarea Informatica din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare unde exista 396 de inscrisi pe 55 de locuri bugetate. Programul de studii are durata de 3 ani, iar admiterea se face pe baza de concurs de dosare.

In topul preferintelor candidatilor se afla si urmatoarele domenii: Stiinte ale Comunicarii – 137 de inscrisi pe 45 de locuri bugetate; Inginerie Geodezica – 80 de inscrisi pe 45 de locuri bugetate; Mecatronica si Robotica – 155 de inscrisi pe 88 de locuri bugetate; Inginerie si Management – 261 de inscrisi pe 145 de locuri bugetate; Inginerie electrica – 161 de inscrisi pe 90 de locuri bugetate.

UPT se numara printre putinele universitati din tara care ofera cazare tuturor studentilor sai, care nu locuiesc in Timisoara, in cele 16 camine studentesti (peste 5000 de locuri de cazare) proaspat renovate. Servirea mesei se poate face in restaurantele studentesti, la preturi preferentiale. Studentii UPT isi desfasoara orele de educatie fizica si activitati recreative in cadrul a doua baze sportive cu dotari de ultima ora: doua bazine de inot semiolimpice, unul acoperit si unul descoperit; terenuri acoperite si descoperite de fotbal, tenis, volei, handbal, pista de atletism; sali de forta si fitness. Accesul la bazele sportive este gratuit pentru studenti. De asemenea, studentii UPT beneficiaza de gratuitate pe transportul in comun din Timisoara.

Universitatea „Politehnica” din Timisoara este singura universitate de cercetare avansata si educatie din Vestul Romaniei. Pregatirea oferita permite absolventilor sa faca fata cu succes cerintelor actuale ale pietei fortei de munca din tara si strainatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...