Universitatea Politehnica Timisoara, pe locul doi in clasificarea SCIMAGOIR 2016 a institutiilor universitare din Romania

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara ocupa locul al doilea in clasificarea SCImago Institutions Rankings a universitatilor din Romania pentru anul 2016, in progres cu doua locuri fata de anul precedent.

SCImago Institutions Rankings (SIR, www.scimagoir.com) realizeaza o clasificare a institutiilor bazata pe evaluarea performantelor acestora in 3 domenii:

Cercetare:
– totalul documentelor publicate si indexate in SCOPUS;
– procentul din total publicatti al celor realizate cu alte institutii;
– valoarea normalizata a citarilor per articol;
– procentul publicatilor institutiei publicate in primele 25% cele mai bine cotate jurnale din domeniu;
– dispersia tematicilor stiintifice ale institutiei;
– procentul productiei institutiei situat in cele mai citate 10% articole in respectivul domeniu;
– procent articole din total in care autorul principal face parte din institutie;
– numarul total de autori din cadrul institutiei;

Inovare:
– totalul productiei stiintifice citata in patente;
– procentul din total citat in patente;

Impact societal:
– dimensiunea web-ului (numarul de pagini asociate institutiei);
– totalul accesarilor externe al domeniului web al institutiei.

SCImagoIR isi bazeaza analiza exclusiv pe informatii culese din bazele internationale de date, fiind, din acest punct de vedere, in afara influentelor datelor furnizate de universitati. UPT a fost in progres constant in acest ranking (locul 6 in 2014, locul 4 in 2015 si locul 2 in 2016 intre universitatile din Romania).

Pozitia UPT in clasificarea globala SCImagoIR a institutiilor de invatamant superior in rankingul global, ranking care are in vedere toate institutiile care activeaza in domeniul cercetarii, calificativul bazat pe punctaj obtinut de UPT a evoluat de la 746, in anul 2009, la 599 in anul 2016.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.