Universitatea Politehnica Timisoara: Parteneriatele in cercetare si inovare – calea spre o dezvoltare economica regionala

Centrul de Cercetare in Calculatoare si Tehnologia Informatiei, din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Timisoara,  a organizat o serie de prezentari si discutii sub tema “Parteneriatele in cercetare si inovare – calea spre o dezvoltare economica regionala”.

La eveniment au participat numerosi invitati din tara si de peste hotare.

“Acest simpozion este unul aparte, este orientat aproape in intregime pe cooperare. Cooperare in scopul binevenit de a accesa cat mai multe fonduri europene. Sunt prezente mai multe organizatii aici, sunt reprezentanti ai organizatiilor profesionale din domeniul calculatoarelor, ai mediului universitar – inclusiv din tari vecine … toti dorim sa cooperam, sa ne unim eforturile, sa ne organizam in scopul de a avea o rata de succes cat mai mare“, a declarat prof. Mircea Popa, prorector  al Universitatii Politehnica Timisoara.

Lucrarile s-au desfasurat pe mai multe sectiuni:

•    Retele de cercetare – construirea de parteneriate pe termen lung pentru a accesa granturi Horizon 2020
•    Parteneriat intre mediul academic si industria locala
•    Granturi de cercetare ale UE si colaborarea Trans-regionala
•    Prezentarea centrelor de cercetare si discutii

“ La eveniment participa in jur de 20 de invitati din strainatate, parteneri de-ai nostri sau din reteaua de cercetare.Ei vor prezenta oportunitati de colaborare, reteaua de cercetare si noile proiecte de finantare pentru cercetare, care s-au lansat la sfarsitul anului trecut. Participa atat persoane din mediul academic, cat si din cel de afaceri – avem o sectiune dedicata colaborarii dintre universitati si firme“, a precizat prof. Marius Marcu, membru al comitetului de organizare.

In cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara exista un parteneriat cu Univeristatea din Debrecen. Acesta are drept scop implementarea implementarea structurii de wireless, de retea wi-fi, in cadrul campusului si in cladirile universitatii, o sectiune a seminarului fiind dedicata acestei colaborari.

“Intre Universitatea din Debrecen si Universitatea Politehnica din Timisoara exista relatii foarte bune de colaborare, in domeniul cercetarii si al aspectelor educationale, asa ca am participat la acest seminar organizat la Timisoara. Avem acest proiect comun in domeniul sistemelor wi-fi, astfel incat studentii sa aiba acces la EDUROAM service, un sistem comun de autentificare cu alte universități din Europa pentru acces la internet WiFi” , a declarat Zoltan Gal de la Universitatea din Debrecen.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.