Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara, medalie de aur la Geneva. Distinctii si din partea Guvernului Romaniei

20 aprilie, 2019 - 08:15 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a participat la cea de-a 47-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva – Elvetia.

Universitatea Politehnica Timisoara a obtinut o medalie de aur si un Premiu Taiwan pentru inventia „Memorie portabila flash de tip stick pe interfata Ethernet”, autori: Roland Szabo si Aurel Gontean, cadre didactice de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale a UPT.

Inventia se refera la o memorie flash portabila pe interfata Ethernet, destinata sa mareasca viteza de transfer la copierea fisierelor mici si/sau sa mareasca distanta de transfer. Memoria, conform inventiei, cuprinde o mufa Ethernet de tip tata, montata pe o placa cu circuite imprimate având un controler Ethernet si o memorie flash care primeste semnalul de tact de la un cristal de cuart si, optional, un LED si un comutator pentru protectie la scriere, alimentate de un regulator de 3,3 V sau 5 V, alimentarea placii de la o sursa de tensiune electrica fiind realizata cu ajutorul unor mufe de alimentare, al unei baterii sau al unei bobine de alimentare fara fir. Aceasta memorie portabila flash de tip „stick” pe interfata Ethernet se poate implementa in sisteme deja existente. Se poate alimenta de la o sursa de tensiune, cum ar fi un transformator, o baterie sau de la USB.

Inventia prezinta urmatoarele avantaje:
– Posibilitatea de a avea o memorie portabila flash de tip „stick” cu viteza de scriere/citire mult mai mare (chiar si la fisiere multe si mici) decat celelalte solutii de memorii portabile flash de tip „stick” pe interfata USB;
– Simplitate;
– Compatibilitate cu sisteme de swich-uri si PC-uri deja existente.

Standul Romaniei a fost realizat sub egida Ministerului Cercetarii si Inovarii, Directia Inovare si Infrastructura CDI. La cea de a 47-a editia a Salonului au participat aproximativ 800 de inventatori din 40 de tari, au fost prezentate peste 1000 de inventii, 30 dintre aceastea apartinand romanilor.

Joi, 18 aprilie 2019, Roland Szabo s-a aflat printre cercetatorii premiati de premierul Viorica Dancila si ministrul cercetarii si inovarii, Nicolae Hurduc, in cadrul festivitatii care a avut loc la Palatul Victoria. Au fost premiati cu diplome si plachete 26 de reprezentanti ai colectivelor de cercetare laureate anul acesta la Salonul International de Inventii de la Geneva.

„Ati facut cinste Romaniei prin succesul obtinut la Salonul International de Inventii de la Geneva. Comunitatea pe care care o reprezentati are un rol determinant in modernizarea, dezvoltarea si progresul societatii. Sunteti deschizatori de drumuri si munca dumneavoastra contribuie la cresterea economica si schimba in bine viata oamenilor”, le-a transmis Viorica Dancila medaliatilor romani de la Geneva.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. FELICITĂRI !