Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara la NAFSA 2019, la Washington, la cel mai mare eveniment international de educatie superioara

30 mai, 2019 - 08:56 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In saptamana 26 – 31 mai 2019, la Washington, Universitatea Politehnica Timisoara, alaturi de alte 23 de universitati din Romania, participa la Conferinta si Expozitia anuala NAFSA, cel mai mare eveniment international de promovare a ofertei internationale, sub egida Consiliului National al Rectorilor si cu suportul Agentiei Nationale Erasmus si al UEFISCDI, prin proiectul FDI-2019-0708 – domeniul Internationalizarea Invatamantului Superior din Romania.

Evenimentul de la Wasinghton, considerat ca fiind cel mai important din domeniul educatiei, reuneste aproximativ 10.000 de participanti din peste 3.500 de universitati din 100 de tari.

Reprezentantii universitatilor au ocazia sa-si prezinte oferta educationala celor prezenti la eveniment si sa incheie noi acorduri de parteneriat cu institutii de invatamant superior din toata lumea. De asemenea, o receptie oficiala cu partenerii internationali a fost organizata miercuri, 29 mai, la standul StudyinRomania.

Delegatia Universitatii Politehnica Timisoara este compusa din conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, prorector, si s.l.dr.ing. Hannelore Filipescu, sef Birou Erasmus+. Obiectivul principal al participarii UPT este cresterea vizibilitatii universitatii pe plan international din punct de vedere al ofertei educationale, crearea de noi colaborari, precum si consolidarea relatiilor cu partenerii existenti prezenti la eveniment.

De altfel, Universitatea Politehnica Timisoara, ce ofera mai multe programe de studiu in limba engleza si limba germana, a demarat deja un proiect de crestere a gradului de internationalizare, prin promovarea in plan international a imaginii universitaţii ca „Universitate de cercetare avansata şi educaţie”.

Platforma Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) promoveaza invatamantul superior romanesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naţionali şi internationali in programe de studiu din oferta educaţionala a universitaţilor romaneşti. Informaţia din platforma este asigurata de universitati, care au, astfel, oportunitatea de a utiliza un instrument de promovare facil, ce contribuie la internaţionalizarea invaţamantului superior romanesc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...