Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara, in vizorul chinezilor

4 iunie, 2019 - 07:47 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. O delegatie a Universitatii Politehnica Timisoara, formata din prof.univ.dr.ing. Marius Otesteanu, prorector, si prof.univ.dr. Daniel Dejica-Cartis, decanul Facultatii de Stiinte ale Comunicarii, s-a aflat, la sfarsitul lunii mai, in China, la invitatia Universitatii Dianzi din Hangzhou (HDU). Colaborarea dintre cele doua institutii de invatamant superior a fost deschisa in luna martie 2019, cand o delegatie de la universitatea chineza a vizitat Politehnica timisoreana, UPT fiind prima universitate din Europa Centrala si de Est cu care aceasta stabileste un parteneriat.

La sediul Universitatii Dianzi din Hangzhou, delegatia romana a fost intampinata de presedintele Consiliului Universitatii, Wang Xingjie, rectorul Zhu Zefei si prorectorul Zheng Ning, iar un acord de cooperare bilaterala a fost semnat de prof.univ.dr.ing. Marius Otesteanu, din partea UPT, si Zhu Zefei, din partea HDU, intr-un cadru festiv, in care a fost subliniata traditionala prietenie chino-romana si speranta ca relatiile de colaborare dintre universitati sa se dezvolte, cu rezultate fructuoase pentru ambele parti.

Delegatia romana a vizitat, cu aceasta ocazie, facultatile de Electronica, Calculatoare, Ingineria Informatiei, precum si cea de stiinte ale Comunicarii, acestea fiind, de altfel, si principalele domenii pentru viitoarea colaborare. Acordul recent semnat pune bazele pentru viitoare proiecte comune ce vizeaza organizarea de scoli de vara, implicarea in proiecte de cercetare, realizarea de schimburi bilaterale de profesori si studenti sau schimburi culturale, acordarea de diplome duble.

 

Situat in orasul istoric si cultural Hangzhou, China, Universitatea Dianzi din Hangzhou este o institutie de invatamant superior cu 30.000 de studenti, care ofera mai multe domenii de studiu, inclusiv inginerie, stiinte, economie, management, lingvistica, drept si educatie. Chiar daca pune accent pe domeniile de electronica si informatica, universitatea acorda o atentie deosebita si managementului afacerilor. Predecesorul universitatii este scoala de Finante si Economie Hangzhou Aviation, fondata in 1956. in 1980 a fost infiintat Institutul de Inginerie Electronica din Hangzhou, care a fost ulterior redenumit Universitatea Dianzi din Hangzhou in 2004.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...