Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara in topul SCImago

6 iulie, 2018 - 11:32 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. SCImago Institutions Rankings a dat publicitatii clasificarea globala a institutiilor de invatamant superior si a celor ce activeaza in domeniul cercetarii pentru anul 2018.

Potrivit acestei clasificari, Universitatea Politehnica Timisoara se afla pe locul al treilea intre institutiile de invatamant superior din Romania, in crestere cu doua locuri fata de 2017. SCImago Institutions Rankings a clasificat 25 de universitati din Romania – doar cele ce indeplinesc criteriile minimale privind numarul de lucrari stiintifice publicate.

Evaluarea performantelor universitatilor, in clasificarea SCImago Institutions Rankings, se realizeaza pe baza urmatoarelor criterii:

– Cercetare

– totalul documentelor publicate si indexate in SCOPUS;

– procentul din total publicatii al celor realizate cu alte institutii;

– valoarea normalizata a citarilor per articol;

– procentul publicatiilor institutiei in primele 25% cel mai bine cotate jurnale din domeniu;

– dispersia tematicilor stiintifice ale institutiei;

– procentul productiei institutiei situat in cele mai citate 10% articole in respectivul domeniu;

– procent articole din total in care autorul principal face parte din institutie;

– numarul total de autori din cadrul institutiei;

– Inovare

– totalul productiei stiintifice citata in patente;

– procentul din total citat in patente;

– Impact societal

– dimensiunea web-ului (numarul de pagini asociate institutiei);

– totalul accesarilor externe al domeniului web al institutiei.

SCImago Institutions Rankings isi bazeaza analiza exclusiv pe informatii culese din bazele internationale de date, fiind, din acest punct de vedere, in afara influentelor datelor furnizate de universitati.

Clasamentul SCImago Institutions Rankings pentru anul 2018, la nivel mondial, cuprinde 3.232 de universitati, iar in cadrul acestuia Universitatea Politehnica Timisoara se afla pe locul 512 in cadrul pozitionarii bazate pe punctaj. In ceea ce priveste pozitionarea in Europa de Est (care include Rusia, Cehia Polonia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Kosovo, Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Romania, Ucraina, Georgia, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Moldova), Universitatea Politehnica Timisoara se afla pe locul 47 intre cele peste 3.000 de institutii de invatamant superior, dintre care doar 141 au fost clasificate.

‘Politehnica intotdeauna s-a situat pe locuri fruntase, iar anul acesta putem spune cu mandrie ca Politehnica Timisoara se afla din nou pe locul 3, dupa cele 2 mari univeristati din Romania, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Pozitia este rezultatul muncii unui colectiv redus compatativ cu alte univeristati din tara epntru ca noi avem doar 600 de cadre didactice titulare si in jur de 300 de cadre didactice asociate. (…) Faptul ca suntem pe aceatsa pozitie este o dovada a calitatii cadrelor noastre didactice care reusesc sa publice un numar foarte important de lucrari in reviste de importanta europeana, a spus Vasile Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

In ultimii cinci ani, productia totala de publicatii academice in Universitatea Politehnica Timisoara este de peste 1.000 pe an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si fara filtre e pe locul 3256 din 5637 la nivel mondial… O universitate de tot…