Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara este online

15 martie, 2020 - 09:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timișoara, prin Campusul Virtual al UPT, continuă să furnizeze educație de calitate și în situația actuală de criză. Cadrele didactice și studenții folosesc deja un tip de educație online integrat, prin uneltele dar și modelele educaționale interactive.

Prin Decizia Consiliul de Administrație al Universității Politehnica Timișoara privind prevenirea și monitorizarea riscurilor privind COVID-19 (Coronavirus) din cadrul UPT, în perioada 11 martie 2020 – 22 martie 2020 toate activitățile didactice (cursuri, seminarii, lucrări de laborator, practică, examinări și testări studenți etc.) se desfășoară exclusiv în regim online, utilizându-se Campusul Virtual al UPT (cv.upt.ro), platforma specializată pentru învățământ la distanță și sisteme electronice specifice de comunicare.

Universitatea Politehnica Timișoara are la dispoziție o infrastructură modernă și integrată deja, necesară pentru desfășurarea activităților educaționale în sistem online, utilizând platforma specializată de e-learning, Campusul Virtual al UPT și sisteme online de videoconferință.

Campusul Virtual al UPT, CVUPT, dezvoltat încă din 2006 de Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL) este un mediu educațional online de suport academic, bazat pe sistemul sursă deschisă (open source) Moodle, destinat tuturor facultăților UPT și învățământului la distanță. CVUPT este puternic personalizat și adaptat nevoilor educației inginerești, flexibil, cu elemente inovatoare de comunicare, cu clipuri video interactive, laboratoare virtuale și clase virtuale.

Deoarece încă din 2010 programele de studii la nivel de Master sunt integrate în CVUPT și folosesc în regim normal și continuu metoda educațională de învățare mixtă (blended learning), iar studenții sunt familiarizați cu lucrul de la distanță, integrarea și suportul online pentru acestea este facil.

Peste 350 din cursurile specializărilor la nivel de licență foloseau deja CVUPT ca suport academic de învăţare, ceea ce permite trecerea ușoară la învățarea online. În ultimele două zile au fost integrate și restul de cursuri, pentru studenții de la alte specializări, numărul cursurilor online fiind acum de peste 1000. Toate materiale de curs, seminar, laborator, proiect legate de disciplinele de Master si Licență sunt în Campusul Virtual al UPT – CVUPT, în cursurile online dedicate fiecărei facultăți.

Comunicarea cu studenții se va realiza continuu online, prin Forumul fiecărui curs, dar și prin mesaje individualizate.

Activitățile didactice vor fi sprijinite prin clase virtuale, prin videoconferință, interactive, cu posibilitatea ca studenții să adreseze întrebări, să fie văzuți și auziți, toată activitatea fiind înregistrată pentru a fi accesată ulterior.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă astfel tradiția unui învățământ inovator si modern, dar și sprijinirea mișcării educației deschise și a sistemelor de tip open source, în conformitate cu principiile Uniunii Europene din Strategia Viitorului Digital al Europei.

Mai multe informatii si detalii AICI si AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...