Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara continua traditia. O noua serie de cursuri de limba japoneza

20 octombrie, 2019 - 07:05 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Dupa succesul peste asteptari al cursurilor de limba japoneza organizate de Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara, sustinute, in prima etapa, de fostul ambasador al Japoniei in Romania, Kanji Tsushima, iar ulterior de prof.dr. Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA in predarea limbilor straine) si Universitatea din Chicago (PhD in Limbi si Civilizatii Est-Asiatice) si cu peste 20 de ani de experienta de cercetare si predare la nivel universitar atat in Japonia cat si in SUA, traditia continua. Biblioteca Centrala a UPT a demarat inscrierile pentru o noua serie de cursuri, de aceasta data intr-o gama mult mai diversificata.

Astfel, sunt oferite cursuri integrate de limba japoneza (vorbire/conversatie, citire, scriere) pe mai multe nivele:

Nivelul 0 – incepatori (persoane care nu mai urmat nici un curs de limba japoneza) – 40 locuri;
Nivelul 1 – incepatori (persoane care au cunostinte minime de limba japoneza sau care au urmat cursul de limba japoneza in perioada iunie/iulie 2019) – 40 locuri;
Nivelul 2 – incepatori (persoane care au cunostinte de limba japoneza sau care au facut parte din grupa a 2-a a cursului de limba japoneza din perioada iunie/iulie 2019) – 40 de locuri;
Nivelul 3 – intermediari/avansati (persoane care au cunostinte de limba japoneza de nivel intermediar sau avansat sau care au facut parte din grupa a 3-a a cursului de limba japoneza din perioada iunie-iulie 2019) – 25 locuri.

Cei interesati mai pot urma un curs de conversatie in limba japoneza (accentul este pus 90% pe conversatie, scrierea fiind numai de baza) – 35 de locuri, un curs de introducere in cultura si civilizatia japoneza – 50 de locuri, sau un curs de scriere japoneza (acesta se adreseaza persoanelor care sunt interesate de scrierea japoneza sau care doresc sa-si perfectioneze scrierea, in plus fata de cursul integrat sau in paralel cu cursul de conversatie) – 35 locuri.

Orarul cursurilor este urmatorul:
Miercuri
17.30 – 18.45 Curs integrat pentru incepatori (grupa 1)
19.00 – 20.15 Introducere in cultura si civilizatia japoneza
Joi
17:30 – 18:45 Curs integrat pentru incepatori (grupa 2).
19:00 – 20:15 Limba japoneza: curs de conversatie
Vineri
17:30 – 18:45 Scrierea japoneza
19:00 – 20:15 Curs integrat pentru intermediari/avansati (grupa 3)

Inscrierile se pot face pana in 21 octombrie (de luni pana vineri), intre orele 16:00 – 20:00, la sediul Bibliotecii UPT (Bd. Vasile Parvan, nr.2B), iar cursurile incep in data de 22 octombrie 2019. Pretul unui curs este de 100 de lei, iar inscrierile se pot face pentru unul sau mai mute cursuri.

In ultimii doi ani, Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara a gazduit o suita de evenimente culturale organizate in colaborare cu Ambasada Japoniei in Romania. in afara cursurilor de limba japoneza, au mai fost organizate seri culturale japoneze, seri de film, expozitie de chimonouri, prezentari de burse si oportunitati de studii in Japonia etc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...