Universitatea Politehnica Timisoara, campioana la accesat fonduri europene. 40% din totalul proiectelor, acceptate pentru finantare prin Programul ‘Cercetare in Sectoare Prioritare’

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a depus, pana in luna decembrie 2016, un numar de 8 aplicatii pentru Programul „Cercetare in Sectoare Prioritare”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014, avand o rata de succes de 75%, ceea ce, la nivel national, reprezinta aproximativ 40% din totalul proiectelor acceptate pentru finantare. Astfel, UPT a atras fonduri in valoare de 30.000 euro prin colaborari cu Institutii din Norvegia si Islanda precum: Institutul Norvegian pentru Cercetari in Bioeconomie, Universitatea din Reykjavik, Centrul Islandez pentru Conservarea Solului.

Participarea la acest program a permis membrilor comunitatii academice din cadrul UPT accesul la capacitati profesionale sau tehnice valoroase, publicarea de lucrari stiintifice in volumele unor conferinte indexate in baze de date internationale prestigioase, formarea de echipe interdisciplinare in vederea participarii la programul Orizont2020, cresterea vizibilitatii internationale si identificarea de noi directii de cercetare.

Pentru perioada 10 mai 2016 – 28 aprilie 2017, Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica si Inovare a lansat apelul pentru proiecte din Fondul de Relatii Bilaterale al Programului „Cercetare in Sectoare Prioritare”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014.

Obiectivul apelului este de a intari relatiile bilaterale in domeniul cercetarii, indiferent de aria tematica, prin retele, schimb, acces la/si transfer de cunostinte, tehnologie, experienta si bune practici.

Sprijinul financiar va fi oferit proiectelor dezvoltate in parteneriat intre organizatii de cercetare din Romania, ca stat beneficiar, si Norvegia, Islanda si Liechtenstein, ca state donatoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Halal stire! De unde ai luat-o? Pe site-ul UPT nu apare…

  2. Va felicit pentru modul cum se face educație în aceasta școală, nepoțelul meu învață acolo. Am văzut cum se prezintă. Succes pe mai departe și dați-mi voie sa va urez Crăciun fericit !

  3. Foarte bine ! Problema e daca fondurile se vor cheltui cu folos, sau se vor palma, adica CUCU FOLOS ! Ia vedeti putin pagina cu don profesor si consilier PNList:

    http://www.opiniatimisoarei.ro/consilierul-local-pnl-din-timisoara-vasile-ruset-acuzat-de-deturnare-de-fonduri-din-conturile-universitatii-petrol-gaze-din-ploiesti/20/09/2012

    Vorba celor trei maimute: Bine ca s-a instaurat dreptatea in Romania !