Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara are un nou presedinte al Senatului

16 februarie, 2016 - 03:27 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. De saptamana aceasta, Universitatea Politehnica Timisoara are un nou presedinte al Senatului. Luni a fost ales in funtie profesorul doctor inginer Radu Vasiu, cu 39 de voturi din totalul de 66 de voturi exprimate.

Tot saptamana aceasta vor avea loc si alegerile pentru functia de rector al Universitatii Politehnica Timisoara. Exercitarea dreptului de vot se va face joi, 18.02.2016, intre orele 8:00 si 18:00, intr-o singura locatie pentru toti electorii, in Sala Senatului UPT. Au fost depuse doua candidaturi: prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Serban, actualul rector al Politehnicii, si prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeasu, fost presedinte al Sindicatului Liber din UPT.

Planul managerial al candidatului prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Serban anunta continuarea politicilor care au facut posibile performante precum reconfirmarea calificativului de „Universitate cu grad de incredere ridicat”, obtinerea locului I in Topul transparentei Universitatilor publice din Romania sau promovarea a unei treimi dintre cadrele didactice din UPT. Astfel planul managerial „porneste de la experienta de conducere acumulata si propune solutii pentru principalele provocari ale universitatilor secolului XXI: plafonarea numarului de studenti cu frecventa, cresterea importantei transferului tehnologic si a angajamentului regional, internationalizarea ca factor determinant in consolidarea pozitiei unei universitati in cadrul diferitelor clasamente, orientarea spre managementul calitatii totale si guvernantei universitare”.

Prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeasu, in calitate de candidat la functia de rector pentru legislatura 2016 – 2020, mentioneaza ca obiectiv principal al angajamentului luat prin planul managerial „cresterea prestigiului UPT prin formarea de specialisti/profesionisti in randul absolventilor si printr-o atmosfera academica calda, de pretuire si respect; in doua cuvinte: fireasca si normala”.

Rezultatele alegerilor vor fi publicate pe site-ul universitatii si transmise presei in cel mai scurt timp.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...