Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara a inceput noul an universitar sub semnul colaborarilor internationale

5 octombrie, 2013 - 09:53 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

La Universitatea Politehnica Timisoara, prima saptamana din anul universitar 2013/2014 a stat sub semnul colaborarii cu Universitatea de Stiinte Aplicate din Karlsruhe.


Orasele Timisoara (Romania) si Karlsruhe (Germania) sunt orase infratite de 21 de ani. Legaturile apropiate si cordiale dintre cele doua orase se manifesta intr-o varietate de domenii. In plan academic, colaborarea dintre Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Stiinte Aplicate din Karlsruhe a inceput in anul 2008 si a generat numeroase schimburi de studenti si de cadre didactice, prin programele Erasmus, precum si 3 doctorate in co-tutela.

In perioada 21-29 septembrie 2013 in UPT s-a desfasurat a treia etapa a proiectului ProKaTim – (Digital) Signal Processing Karlsruhe – Timisoara, prin intermediul caruia cele doua universitati partenere urmaresc sa pregateasca studentii in domeniul procesarii semnalelor digitale, sa le ofere viitorilor ingineri experienta internationala, sa dezvolte abilitatile de lucru in echipa, sa promoveze interculturalitatea si sa aduca impreuna tineri din cele doua orase infratite.

Toamna aceasta, cei 26 de studenti germani, care au venit la cursuri la Universitatea Politehnica Timisoara, au beneficiat de ospitalitea Primariei, intrucat marti, 24 septembrie 2013, au avut ocazia sa stea de vorba cu primarul Nicolae Robu. La intalnire au participat prof. dr. Dieter Höpfel, Prorectorul Hochschule Karlsruhe, prof. dr. Franz Quint, coordonatorul proiectului din partea germana, prof. dr. Florin Alexa, Prodecanul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, precum si cei peste 50 de studenti germani si romani implicati in proiect.

Pe parcursul sederii in Timisoara, studentii Universitatii de Stiinte Aplicate din Karlsurhe au vizitat companiile ELBA si Kathrein, iar miercuri, 25 septembrie 2013, au putut descoperi cateva din frumusetile tarii noastre cu ocazia excursiei de studiu la Portile de Fier si a plimbarii cu barca la Cazanele Dunarii.
De asemenea, marti, 24 septembrie 2013, Universitatea Politehnica Timisoara a gazduit, la cererea Primariei, o delegatie oficiala din Ingolstadt, Germania, compusa din dr. Alfred Lehmann, Primarul Ingolstadt, si prof. Walter Schober, presedintele Universitatii de Stiinte Aplicate Ingolstadt. Oaspetii au fost primiti de prof. dr. ing. Viorel-Aurel Serban, Rectorul UPT, conf. dr. ing. Dan Daniel, Prorector, si d-na Adriana Iacob, din partea Departamentului de Mobilitati si Cooperari Internationale. Discutiile au avut ca scop cunoasterea organizatiilor si identificarea unor posibilitati de cooperare, care sa permita atat schimburi de studenti cat si de cadre didactice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...