Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara a deschis anul universitar 2016-2017. Imagini de la festivitate!

26 septembrie, 2016 - 11:05 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ELECTORAL
0

TIMISOARA. A inceput anul universitar pentru studentii politehnisti timisoreni. Si anul acesta, prima care si-a deschis portile a fost Facultatea de Automatica si Calculatoare, iar apoi, pe rand, au marcat si celelalte facultati inceperea unui nou an universitar. Tinerii au fost prezenti in numar mare in amfiteatru, mai ales „bobocii” din primul an, care au urmarit cu interes prezentarea universitatii si a programelor de studiu ale acesteia.

„Incepem anul foarte bine, suntem bucurosi ca si acest an incepe sub auspicii favorabile. Politehnica a avut si anul acesta o concurenta deosebita, facultatea la care suntem astazi este cea mai cunoscuta facultate din Politehnica, sunt numai in acest an peste 700 de studenti in anul I, un numar extraordinar, suntem convinsi ca Politehnica isi va continua menirea ei de a fi cea mai prestiioasa institutie si de a pregati oameni calificati, oamenicu conditie intelectuala, oameni de care are nevoie societatea astazi”, a declarat Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

deschidere-an-universitar-upt-politehnica-10

La festivitatea de deschidere a anului universitar au participat sute de studenti, iar bobocii au ascultat cu interes discursurile si s-au cunoscut cu colegii mai mari, de la care au si primit deja sfaturi.

„Am venit la Automatica pentru ca stiam ca este o facultate buna si ca de aici pot sa merg mai departe in domeniu si sa imi gasesc de lucru. Deocamdata, abia am inceput…sper sa si termin cu bine facultatea”, a spus unul dintre studentii prezenti la deschiderea anului universitar.

deschidere-an-universitar-upt-politehnica-3

” Pana acum totul este bine, ca orice inceput. Din cate stiu, la Politehnica avem laboratoare bune, avem tot ce ne trebuie ca sa invatam. Pana acum m-am plimbat putin prin Complex, am vazut si facultatea, sper sa fie bine. Din ce-am auzit de la colegii mai mari, daca o sa fiu serioasa si o sa ma tin de invatatura, nu e chiar asa greu. Trebuie doar sa inveti”, a adaugat o tanara.

La festivitatea de deschidere au participat reprezentanti ai mai multor companii timisorene care le-au prezentat studentilor firmele in care lucreaza si care au in cadrul Universitatii Politehnica o adevarata pepiniera in ceea ce priveste viitorii salariati. Este vorba de firme cu care UPT colaboreaza de multi ani, atat pentru stagii de practica pentru tineri, cat si pentru organizarea de manifestari stiintifice.

FOTO: Virgil Simonescu

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...