Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara a deschis anul universitar 2012-2013. VEZI FOTO de la festivitate!

24 septembrie, 2012 - 10:54 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Deschiderea anului universitar a insemnat, pe langa prezenta conducerii universitatii, si cea a reprezentantilor companiilor din Timisoara, care i-au premiat pe studentii merituosi.

Anul universitar, pentru studentii politehnisti timisoreni, a inceput in 24 septembrie. Tinerii au fost prezenti in numar mare, mai ales „bobocii” din primul an, la prezentarea universitatii si a programelor de studiu ale acesteia.

Facultatile din cadrul UPT au avut festivitati de deschidere separate, ba de la ora 9, ba de la ora 10 sau 11. La festivitati au participat reprezentanti ai mai multor companii timisorene care i-au premiat pe studentii care au obtinut rezultate foarte bune pe parcursul anului universitar precedent.

Mesajul pe care l-am transmis este unul de optimism si incredere. Sa fii student este un ucru deosebit, si sa fii student la Poli este unic. Am pornit la drum cu o noutate: am introdus sistemul tutorial pentru studentii din anul I: concret, cate un cadru didactic se va ocupa de cate 10 studenti. II va sprijini si ii va ajuta sa se integreze cat mai usor in mediul universitar. Noi am observat ca la finalul anului 2 de studiu avem o rata de 40% de ratare a examenelor. Orice procent reusim sa salvam, este un castig pentru noi”, a declarat Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

Si primarul Nicolae Robu a fost prezent la deschiderea anului universitar la UPT. El a participat la festivitatea de deschidere de la Facultatea de Automatica si Calculatoare si le-a vorbit tinerilor despre responsabilitati si succes, i-a si invitat sa nu uite nici de distractiile vietii de student, pe care sa le combine cu multa munca pentru a avea rezultate foarte bune.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...