Noutati :

Universitatea la 70 de ani – saptamana plina de evenimente la USAMVBT

11 mai, 2015 - 02:36 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” aniverseaza 70 de ani de existenta. Cu aceata ocazie, universitatea va gazdui o serie de evenimente stiintifice, economice, culturale si sportive.
deschidere an universitar usamvb (16)
Seria evenimentelor aniversare debuteaza in 22 mai, odata cu editia 2015 a campionatului de fotbal dintre universitatile de stat din Timisoara, Liga Universitaria. Evenimentul are o traditie indelungata si, in acest an, este gazduit de USAMVB.

In perioada 26-27 mai, Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare  din cadrul USAMVB gazduieste ECOTROPHELIA Romania 2015, o competitie destinata studentilor cu eco-idei inovatoare. Castigatorii fazei nationale vor ajunge, in spetembrie, la Paris, pentru finala acestei competitii.

In 28 mai, USAMVBT este gazda unui simpozion stiintific international pe domenii de competenta, simpozion la care sunt asteptati peste 200 de invitati, dintre care 100 vin de peste hotare.

Tot in cadrul saptamanii dedicate aniversarii a 70 de existenta a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului se va desfasura, in 27 mai, un targ de joburi – iar in 28 mai workshopuri, seminarii si conferinte stiintifice.
Programul aniversar al zilei de 29 mai este unul extrem de incarcat. Acesta debuteaza la ora 11.00, cu cuvantul Rectorului, prof. dr. Paul Parsan si cu mesajele autoritatilor centrale si locale. La ora 12.00 incepe ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, iar la ora 13.00 este programata deschiderea oficiala a Expozitiei Banat Agralim 2015 – axata pe produse agro-alimentare, mestesuguri si porturi populare.

“Acest eveniment reprezinta o responsabilitate pe care Universitatea noastra trebuie sa si-o asume fata de societate, fata de mediul agricol si rural. Suntem intr-o etapa a deschiderii, pe plan european, spre societate si mediul economic, aflata insa, in Romania, la inceput. Iata insa ca avem si evenimente precum aceasta expozitie prin care promovam lucrurile bune si importante. Fiecare editie anuala a Expo Banat Agralim se constituie intr-un prilej adecvat, oportun si relevant de promovare si evidentiere a progreselor inregistrate in diferite domenii referitoare la producerea, procesarea si valorificarea produselor agroalimentare intr-o zona, Banat, cu vechi si importante realizari in acest vital omeniu de activitate. Acest tip de manifestare faciliteaza contactul intre consumatori si diferiti actori integrati in producerea, achizitia, procesarea, promovarea si comercializarea produselor agroalimentare.” a declarat prof. dr. Paul Parsan, rectorul USAMVBT.

Ziua se incheie cu un concert aniversar gazduit, cu incepere de la ora 18.30, de sala Operei Romane din Timisoara si sustinut de orchestra simfonica si corul Filarmonicii Banatul, dirijor Petre Oschanitzky.

In 30 iulie 1945  a avut loc  promulgarea de catre Regele Mihai I al Romaniei a Legii 617 pentru infiintarea Facultatii de Agronomie, in cadrul Politehnicii din Timisoara, (Monitorul Oficial, 1 august 1945);Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...