Noutati :

Universitatea de Vest ridica doua camine cu 670 de locuri in Complexul Studentesc

21 mai, 2012 - 04:46 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1


TIMISOARA. Doua camine ultramoderne de 670 de locuri, cu sala de fitness, spatii comerciale si sala de lectura, va fi construit in Complexul Studentesc de Universitatea de Vest din Timisoara. Valoarea se ridica la 15 milioane de euro.

Universitatea de Vest a lansat licitatia pentru proiect, iar in urmatoarele doua luni se asteapta contractarea lucrarii, sustine Marilen Pirtea, rectorul UVT. Valoarea totala a proiectului este de 15 milioane de euro, iar universitatea timisoreana dispune de 3 milioane in momentul de fata. ”Cele doua camine vor avea 670 de locuri, dar le oferim studentilor conditii ultramoderne sa se pregateasca. Va fi construita o sala de fitness, o sala de lectura si spatii comerciale. Odata licitatia finalizata, Universitatea de Vest va investi pana la finalul lui 2012 primele 3 milioane de euro in fundatie si in ce mai este nevoie si, pana la finele anului, trebuie sa ne miscam repede, sa reusim sa atraga si diferenta de bani, pentru a acoperi in totalitate proiectul”, explica rectorul Pirtea.

Caminele, care vor fi amplasate langa sediul BRD, in locul celor doua terenuri de ciment, pentru fotbal, de pe Aleea Sportivilor, vor avea camere cu cate doua locuri si baie proprie. Contruirea acestora va creste gradul de ocupare a studentilor in camine, care in prezent este de peste 60% din numarul de cereri depuse de tineri pentru un loc de cazare.

Universitatea de Vest din Timisoara are 10 camine cu un numar total de aproximativ 3.000 de locuri. UVT are in proiectare alte 4 camine, in viitorul complex studentesc din zona Oituz, iar numarul total de locuri va acoperi in proportie de aproape 100% numarul cererilor de locuri in camin facute de studentii universitatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Studenti=Clienti……de parca nu sunt destui veniti prin oras, care dupa terminarea studiilor raman, ….cum sa ceri atunci un salar mai bun tu ca banatzan!..iar vrajeala ca sunt mai buni, asta o crede baba leica probabil, eu am avut colegi din alte judete si erau lemn majoritatea…