Noutati :

Universitatea de Vest, in mijlocul comunitatii! Mediul universitar din Timisoara demonstreaza ca poate influenta politicile publice

28 februarie, 2013 - 03:29 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, a declarat in cadrul unei dezbateri organizate de Academia de Advocacy, ca mediul universitar din Timisoara trebuie sa se implice in tot ceea ce inseamna comunitate.

Universitatea de Vest si-a propus sa fie membra a tot ceea ce inseamna comunitate. Avem o responsabilitate sociala. Faptul ca suntem o universitate cu 11 facultati diferite, ne obliga la mai mult. Daca noi nu credem ca exista astfel de sanse, de a influenta politicile publice, nu are rost sa ne apucam de treaba. Vrem sa atragem atentia decidentilor politici la nivel regional si local, dar si national ca experiza noastra poate fi folosita si valorificata, pentru ca in cadrul universitatii avem o serie de specialisti, care pot contribui la bunul mers al lucrurilor”, a declarat Pirtea.

Intrebat cum se poate implica UVT in viata sociala si economica, Pirtea a precizat ca acest lucru se poate face prin facultatile pe care le are Universitatea de Vest din Timisoara si mai ales prin absolventii acestora.

Avem atatea facultati care de la domeniul arta, sport, stiinte politice, drept, economie, litere, Timisoara este un oras cultural pana la urma si isi doreste sa devina Capitala culturala europeana, este un oras in care avem 4 teatre de stat, avem opera, avem o facultate de muzica, care furnizeaza  practicieni si filarmonicii si operei, toate acestea reprezinta un spirit al Timisoarei. Avem Facultatea de Litere, avem critici literari. Toate aceste facultati vocationale pot atrage atentia, cu ghilimelele de rigoare, cetatenilor. Timisoara este cunoscut ca un oras cu un anumit grad de cultura si civilizatie si peste media nationala si atunci  prin aceste exemple pe care le-am dat, poate fi cuantificat acest grad de cultura. UVT este dispusa sa isi puna toata expertiza  la dispozitia societatii. Mai mult, ne-am aratat disponibilitatea de a consilia, sa spunem, Consiliul Local in modul de elaborare a bugetului”, a precizat rectorul UVT.

Pirtea a precizat ca UVT a creat o firma a carui unic asociat este, iar prin aceasta firma poate oferi consultanta, inclusiv pe probleme legate de buget.

Am creat o firma in care UVT este  singur asociat pe care toata consultata pe care o poate face universitatea  se va cuantifica pe aceasta firma. Poate face studii sociologice, de impact, o serie de studii pentru potentialii investitori straini”, a spus Pirtea.

In cadrul dezbaterii organizate la UVT de catre Academia de Advocacy, a fost prezentata platforma www.transparenta.ro, care monitorizeaza zilnic peste 110 website-uri ale ministerelor si agentiilor guvernamentale, primariilor si consiliilor judetene din Romania si a website-ului “Your Voice in Europe”.

Foto: George MorganInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...