Noutati :

Universitatea de Vest din Timisoara vrea sa faca o parcare supraetajata in zona Oituz – Popa Sapca. Alta decat cea pe care o voia Nicolae Robu, ca-n Venetia

29 martie, 2018 - 03:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dezvaluire facuta de rectorul UVT. Universitatea de Vest vrea sa ridice o parcare supraetajata in aceeasi zona pe care primarul Nicolae Robu o viza pentru o astfel de lucrare, dar pentru care nu a ajuns la o intelegere cu UVT in vederea unui schimb de terenuri.

CITESTE SI: Vestea atat de asteptata de locuitorii unei comune mari de langa Timisoara. Ce se intampla cu transportul spre oras

Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest, spune ca ar vrea ca parcarea sa fie facuta in parteneriat public-privat, asa cum s-a intamplat in cazul parcarii de la Finante.

In zona Oituz, in PUZ exista o portiune in care urmeaza sa se faca parcarea. Universitatea de Vest discuta acum o posibilitate de a se construi in parteneriat public-privat o astfel de parcare. Fara legatura cu proiectul Primariei. In Planul Urbanistic Zonal avem prevazut sa facem parcarea, in spate, spre Penitenciar, o parcare supraetajata, exact in zona care e prevazuta in PUZ. Timisoara are mare nevoie de o parcare in centru. Discutiile nu sunt inca foarte avansate, important e ca nu avem probleme legislative cu terenul in cauza. Ne dorim ca exact ca la parcarea de la Finante sa incercam un parteneriat public-privat„, a dezvaluit rectorul UVT Marilen Pirtea.

Acesta nu a stiut sa spuna cu cate etaje ar putea fi viitoarea parcare, insa a explicat faptul ca spre intersectia de la Punctele Cardinale regimul de inaltime e mai jos, in vreme ce catre Penitenciar lucrurile stau invers.

Dupa ce a negociat mai multa vreme pentru terenul UVT din zona Oituz-Popa Sapca, Nicolae Robu a fost nevoit sa-si ia gandul de la ridicarea de catre primarie a unei parcari supraterane in acel loc, intrucat nu s-a putut ajunge la o intelegere privind un schimb de terenuri care sa fie socotit avantajos de catre toate partile implicate.

CITESTE SI: Scandal la Consiliul Local Timisoara pe tema parcarii supraterane ca in Venetia. Schimbul de terenuri ramane in stand-byInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...