Noutati :

Universitatea de Vest din Timisoara si-a pregatit caminele pentru inceputul de an universitar. VEZI FOTO!

24 septembrie, 2012 - 03:50 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Camine cu conditii excelente, dar si camere in care mai este de lucru, din cauza daunelor produse de studenti. Asa arata spatiile de cazare ale Universitatii de Vest din Timisoara. UVT va introduce din acest an o garantie de 100 de lei pentru cazare.

Caminele de doua locuri sunt cele mai ingrijite ale unversitatii timisorene. Spatii de cazare cu televizor si frigider in camera, conexiune la internet si grup sanitar propriu. Caminul situat pe strada Cameliei este dintre acele locuri in care studentii cazati beneficiaza de toate conditiile pentru studiu.

La polul opus se afla caminul 17 al UVT. Aici vor fi cazate cate cinci persoane in camera. Saltele murdare, grup sanitar comun, bucatarie pe nivel si dusuri comune. Nici camerele nu arata foarte bine. Au fost facute igienizari si reparatii in aceasta vara. Suma pe care a cheltuit-o universitatea pentru a le asigura conditii studentilor sai a ajuns la 100.000 de euro.

Rectorul Universitatii de Vest Marilen Pirtea a decis sa implementeze din acest an o metoda excelenta prin care sa-i responsabilizeze pe tineri.

Am investit 100.000 de euro in igienizari si intretinere. Daca holurile si spatiile comune sunt responsabilitatea noastra, si in camere, in care au locuit studentii, au trebuit facute lucrari de intretinere. Incepand cu acest an universitar am reintrodus o garantie pe care o vor plati studentii la cazare, in valoare de 100 de lei. Daca vor fi facute stricaciuni, reparatiile vor fi retinute din aceasta suma. Mai mult, banii vor fi depusi intr-un cont, iar din dobanda adunata de la cei peste 3.000 de studenti pe care ii cazam, vor fi finantate proiecte derulate de acestia. Astfel ii responsabilizam si ii implicam in comunitatea academica universitara”, a explicat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Taxele de cazare, la UVT, se situeaza intre 45 si 100 de lei. Universitatea acopera peste 50% din cererile de cazare ale tinerilor, avand peste 3.000 de spatii de cazare si peste 6.000 de cereri.

Vom acoperi toate locurilor din caminele noastre si vom incerca sa cazam studenti in caminele Universitatii Politehnica, in limita locurilor disponibile. Mai mult, vom caza studenti si in caminele unor licee din Timisoara, cu care colaboram”, a precizat rectorul UVT.

El a tinut sa sublieze faptul ca problema lipsei locurilor de cazare cu care se confrunta Universitatea de Vest de ani buni va fi rezolvata odata cu constructia unui camin de 670 de locuri, in Complexul Studentesc. Licitatia este in derulare, iar constructia va incepe in acest an, asigura Marilen Pirtea.

Mai mult, UVT va lua in concesiune si mai multe internate ale unor unitati de invatamant din Timisoara. Este vorba de cele ale Colegiului Tehnic Timisoara, fostul Miu si ale Liceului cu Program Sportiv Banatul.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...