Universitatea de Vest din Timisoara, premiata pentru cel mai bun parteneriat dintre companii si institutiile academice

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara a fost distinsa cu premiul „University Business Cooperation of the Year”. Distinctia a fost acordata pentru proiectul Minds Hub si celebreaza cel mai bun parteneriat dintre companii si institutiile academice.

Premiul a fost acordat in cadrul galei „Romanian Outsourcing Awards for Excellence 2016”, desfasurata la Hotel Athénée Palace Hilton, in organizarea Outsourcing Today si The Diplomat-Bucharest.

Universitatea isi concentreaza o buna parte din activitatea sa pe dezvoltarea parteneriatului cu mediul de afaceri. Minds Hub nu este un proiect singular, ci face parte dintr-o strategie larga a noastra, intrucat actul educational nu mai este unul izolat in salile de curs. Absolventii de studii universitare au nevoie de multe alte competente care nu se pot obtine decat printr-o apropiere a universitatilor de mediul de afaceri. Astfel, studentii se pot angaja mai usor, iar companiile nu mai trebuie sa investeasca suplimentar in pregatirea tinerilor absolventi”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

A doua editie a „Romanian Outsourcing Awards for Excellence 2016” i-a avut ca membri ai juriului pe Radu Puchiu, Secretar de Stat, Guvernul Romaniei; Varujan Pambuccian, Membru, Comisia de IT&C Camera Deputatilor; Andrei Romanescu, Specialist Outsourcing; Amalia Sterescu, CEO Outsourcing Advisors; Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS; Francesca Postolache, Partener, Audit Services, PwC Romania; Mihaela Robu, Director ACCA – South-Eastern Europe; Dan Zaharia, Consultant Senior Leasing EXTIND Management.

In numele echipei Minds Hub, ma bucura nespus distinctia primita alaturi de Universitate. Mai mult decat atat, suntem mandri de faptul ca apropierea strategica dintre mediul de afaceri si mediul universitar s-a realizat la initiativa studentilor, pornita din nevoia de competente cat mai practice resimtita de acestia in momentul angajarii. Notorietatea pe care o primeste Minds Hub arata cat de necesar a fost un astfel de proiect in ecosistemul educational local. Ne dorim ca in anii ce urmeaza si alte campusuri universitare din Romania sa construiasca astfel de HUB-uri educationale”, este de parere fondatorul Minds Hub, Remus Radvan, cel care a si ridicat premiul oferit UVT.

Minds Hub este un nou concept educational, inovativ, bazat pe colaborarea dintre companii si mediul academic, care permite dezvoltarea de oportunitati si proiecte intre studenti, angajatori, profesori si ONG-uri. Initiatorii proiectului estimeaza un numar de minim 15-20 proiecte noi in fiecare an, peste 300 de evenimente si isi propun sa reduca durata medie de insertie pe piata muncii a absolventilor cu pana la 30%, iar companiile partenere pot avea reduceri de costuri financiare asociate programelor de induction de minim 15-20% anual.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...