Universitatea de Vest din Timisoara pregateste pachete educationale speciale pentru elevii de liceu eminenti


TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara pregateste mai multe pachete educationale prin care sa-i motiveze pe liceeni sa invete si sa se inscrie, dupa Bacalaureat, la UVT. Pentru anul universitar viitor, UVT areo cifra de scolarizare de 2.000 e locuri bugetate si aproape 4.000 la taxa.

Locuri de cazare pentru cei trei ani de ciclu de licenta, scutire de taxe, burse de merit si alte bonusuri le sunt oferite tinerilor care obtin rezultate deosebite in cei patru ani de liceu, evident dupa ce se inscriu la facultate la Universitatea de Vest din Timisoara.

Am infiintat un Departament pentru relatia cu mediul preuniversitar, care va fi condus de un consiliu din care vor face parte profesori de la facultatile UVT. Rolul acestui departament este sa ii atraga pe olimpici, pe sefii de promotie din liceu spre universitatea noastra, cu pachete cu diferite oportunitati pentru acestia. Vrem sa mergem in licee sa fim aproape de mediul preuniversitar”, a precizat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest.

El a adaugat ca institutia pe care o conduce se opune cu vehementa admiterii la facultate a absolventilor de liceu care nu au promovat Bacalaureatul. „Fenomenul cantitativ in universitati este pe final”, a spus acesta.

Rectorul UVT a tinut sa precizeze faptul ca mai multe specializari au fost scoase din planul de scolarizare al universitatii, specializari care erau catalogate in categoria C si D: economie agrara, fizica mediului, biologie tehnologica, politie comunitara, pedagogia artelor plastice s.a. In schimb, au fost create specializari noi, la FEAA, de predare in limbi straine. „Vrem sa atragem studenti straini si, prin introducerea acestor specializari, facem primii pasi spre internationalizarea universitatii. Calitatea actului educational creste, odata cu prestigiul institutiei”, a adaugat Marilen Pirtea.

In ceea ce priveste Bacalaureatul din aceasta vara, rectorul Universitatii de Vest a spus ca meditatiile organizate la UVT au avut un impact important asupra rezultatelor obtinute de elevii care au participat la cursurile gratuite, studentii prezenti la limba romana, istorie, geografie, matematica, promovand examenul national.

Procentul de 42% promovabilitate ne indica foarte clar faptul ca avem nevoie si de meseriasi, de scoli postliceale. Nu este nevoie ca toata lumea sa obtina diploma de Bacalaureat si sa urmeze o facultate”, explica Marilen Pirtea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.