Noutati :

Universitatea de Vest din Timisoara, parte a celui mai mare proiect de colaborare internationala din istoria stiintei

20 iulie, 2016 - 09:50 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara este actor important in implementarea Experimentului ATLAS. Acest se deruleaza sub egida celui mai mare proiect stiintific de colaborare internationala din istoria stiintei, CERN – Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, avand ca obiect derularea unor cercetari fundamentale privind structura materiei, inceputul si evolutia Universului. Astfel, UVT se alatura unui numar de 180 de universitati din 38 de state participante in cadrul Experimentului ATLAS.

In plan national, UVT, prin Facultatea de Fizica, face parte din clusterul RO-ATLAS, coordonat de Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” din Bucuresti.
Facultatea de Fizica a Universitatii de Vest din Timisoara, sub coordonarea dr. Paul Gravila – autor calificat CERN-ATLAS, efectueaza, alaturi de alte echipe internationale de cercetare, lucrari specifice de analiza fizica a datelor.

In domeniul fizicii experimentale, lucrurile au ajuns la un asemenea nivel de complexitate incat rezultate decisive pot fi asteptate doar in cadrul unui asemenea efort global. Ne bucuram ca facem parte din ceea ce putem considera prima linie a cercetarii stiintifice”, este de parere dr. Paul Gravila.

In prezent, fizica ofera unele dintre cele mai importante proiecte de cercetare din lume. Domeniul beneficiaza de investitii complexe ale statelor occidentale, accentul fiind pus pe colaborare. Profitam de aceasta perspectiva si ne implicam oamenii si resursele in incercarea de a raspunde, alaturi de partenerii nostri nationali si internationali, la intrebarile prezentului si viitorului. Colaborarea in cadrul ATLAS aduce valoare adaugata considerabila in universitate, una care se va multiplica la nivelul cadrelor didactice si al studentilor nostri”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...