Noutati :

Universitatea de Vest din Timisoara castiga Premiul de Excelenta pentru cea mai moderna platforma IT

4 decembrie, 2013 - 11:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara a fost recompensata cu cea mai importanta distinctie in domeniul IT, premiul de excelenta pentru cea mai moderna platforma IT, in cadrul galei premiilor Edumanager.ro.

Acest eveniment a reunit reprezentantii institutiilor de educatie centrale si locale, rectori si prorectori ai unitatilor de invatamant superior public si privat, manageri ai colegiilor si liceelor din tara, profesori, dar si studenti. Edumanager.ro a premiat atitudine manageriala, implicarea in actul educational, inovatie si creativitate in invatamant, viziune si activism si comunicarea performanta. Premiul i-a fost inmanat rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Incepand cu anul universitar 2013-2014, Universitatea de Vest din Timisoara a implementat platforma e-uvt, care permite o comunicare mai buna la nivel institutional si ofera instrumente pentru activitati colaborative: profesor-profesor, profesor-student si student-student in toate sectoarele din Universitate, incluzand sali de clasa, activitati de cercetare, studiul individual si administratie.

Solutia implementata asigura servicii de e-mail accesibile, solide si sigure, cat si autentificarea unitara si centralizata a tuturor utilizatorilor: cca 16.000 studenti, 2000 alumni, 750 cadre didactice si cercetatori, peste 300 angajati din departamentele si serviciile suport si administrative din Universitate. Implementarea s-a facut fara transformari radicale – permitand integrarea si centralizarea vechilor conturi de e-mail, fara a crea disfunctionalitati in activitatile curente din Universitate.

Printr-unul din serviciile implementate pe platforma e-uvt, Universitatea de Vest din Timisoara a devenit parte din reteaua eduroam. Aceasta retea permite accesul gratuit la Internet al studentilor, profesorilor si cercetatorilor din peste 50 de tari. Pentru accesul la retea, utilizatorii trebuie sa fie in posesia conturilor e-uvt si sa-si configureze dispozitivele (laptop, tableta, smartphone), pentru conectare la reteaua Wireless eduroam.

Suntem intr-un proces de modernizare continua. Pentru ne putea numara printre cele mai importante institutii de invatamant superior, nu doar din tara, ci si din Europa, suntem nevoiti sa alocam sume importante de bani in cercetare si dezvoltare. Aceasta platforma, e-uvt, care ne-a adus premiul de excelenta, a fost implementata de colegii din cadrul Departamentului de Informatizare si Comunicatii cu sprijin din partea facultatii de Matematica si Informatica carora vreau sa le multumesc in mod public. Mai trebuie spus ca platforma e-uvt este un sistem deschis pentru dezvoltari si integrari ulterioare, in functie de necesitatile Universitatii si de evolutiile tehnologiilor informatiei si a comunicatiilor”, spune rectorul UVT, Prof. univ. Dr Marilen Pirtea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...