Noutati :

Universitatea de Vest din Timisoara a lansat Centrul de Comunicare cu Alumni. Iata ce avantaje au studentii, companiile si universitatea!

28 noiembrie, 2012 - 01:46 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Centrul de Comunicare cu Alumni din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara a fost lansat. Studentii vor putea afla mai repede ce se cere pentru un job bine platit, universitatea – care sunt domeniile cautate pe piata muncii si angajatorii – ce trebuie sa caute in randul tinerilor.

Centrul de Comunicare cu Alumni a fost lansat in cadrul unui proiect european in valoare de peste 20 de milioane de lei, „Consolidarea relatiei alumni-mediul universitar” derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi si alte doua companii din Bucuresti. 1.4 milioane de lei au revenit universitatii timisorene.

Centrul, care va functiona pentru cel putin 3 ani, va avea angajati platiti de UVT, care au misiunea sa tina legatura cu alumnii universitatii si sa-i anunte pe studenti si absolventi deopotriva despre activitatile, oferta educationala si alte evenimente organizate in cadrul institutiei.

Centrul are drept scop cresterea gradului de comunicare intre mediul universitar si mediul economic.

A fost creata o platforma online in care vor fi introdusi, in baza de date, mii, zeci de mii de absolventi si de studenti. Ei pot comunica foarte usor, pot da feedback pentru firma la care lucreaza, care sunt cerintele de pe piata muncii, ce domeniu are mai mare cautare, iar universitatile ii pot anunta despre activitatile pe care le organizeaza”, explica Ioana Alina Sandu, managerul de proiect, din partea MECTS.

Universitatea de Vest are intre 3.000-3.500 de absolventi in fiecare an. Daca primim de la acestia feedback cu privire la piata muncii, dar si la activitatea universitatii, atunci putem sa ne imbunatatim atat oferta educationala, cat si relatia cu mediul economic local si national. Pentru ca alumnii nostri ne reprezinta, fac lobby pentru noi si ne ajuta sa ne promovam”, explica Petru Stefea, prorector in cadrul UVT.

Sistemul recomandarilor pentru angajarea intr-o companie functioneaza foarte bine peste Ocean, de ce nu ar functiona si la noi? se intreaba reprezentantii MEC si ai UVT. Platforma pe care va functiona Centrul de Comunicare Alumni inseamna o deschidere spre si dinspre companii, dar si un sistem de comunicare intre studenti si absolventi in vederea unor viitoare angajari.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...