Noutati :

Universitatea de Vest din Timisoara a devenit Centru Regional de Formare Profesionala a functionarilor publici

4 noiembrie, 2013 - 01:50 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Functionarii din administratia publica se pot forma si perfectiona profesional la Universitatea de Vest din Timisoara. A fost iscalit un parteneriat intre institutia de invatamant superior si Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

In Romania avem acum  aproximativ 125.000 de functionari publici. Legislatia in schimbare, noile prevederi aparute la nivel national, dar si european, metodele de lucru care tind spre modernizare impun o continua perfectionare a acestora, pentru eficientizarea activitatii lor dar si pentru evitarea unor greseli in activitate.

Universitatea de Vest din Timisoara se implica in pregatirea functionarilor publici, punand la dispozitie atat baza materiala, cat si personal de specialitate.

“Este esential sa constientizam ca nu este suficienta pregatirea facuta la inceputul unei cariere, dupa care sa urmeze doar perfectionarea la locul de munca prin experienta activitatii de zi cu zi. Permanent trebuie sa avem in vedere cursuri de perfectionare, pentru a fi la curent cu schimbarile din fiecare domeniu. Pregatirea este foarte importanta, indiferent de momentul si nivelul profesional in care ne aflam. Universitatea de Vest din Timisoara a semnat, in exclusivitate, acest protocol cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici, devenind astfel centru regional in pregatirea celor care sunt functionari publici, precum si a celor care doresc sa devina functionari publici” , a declarat, cu acest prilej, Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Cursurile asigurate de Universitatea de Vest acopera un domeniul larg de competente, abilitati si cunostinte, conform solicitarilor formulate de institutii publice precum primariile, prefecturile sau consiliile judetene.

“Prin acest protocol Universitatea de Vest din Timisoara confirma, inca o data, ca si-a asumat rolul de a se implica activ in societate, in tot ce inseamna relatia cu mediul economic si social, cu administratia publica . Astfel, cu maxima seriozitate si implicare, servim interesele administrative din zona noastra” a mai adaugat rectorul Universitatii de Vest.

Din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, protocolul a fost semnat de presedintele acestei structuri, Eugen Coifan, secretar de stat.

“Nevoia de perfectionare a functionarilor publici este mare si permanenta. In Romania lucrurile se schimba foarte mult, mai ales in perioada aceasta, in care vorbim despre descentralizare. Este nevoie ca oamenii sa fie mereu la curent cu ceea ce este nou, cu schimbarile aparute. Nu suntem singuri, suntem parte a Uniunii Europene a carei legislatie trebuie sa o aplicam. Nu este intotdeauna usor, procedurile nu sunt simple si, de aceea, functionarii publici trebuie sa se perfectioneze permanent. Cel putin o data pe an este stabilita prin lege obligativitatea unei astfel de perfectionari, trebuie sa participe la un curs de perfectionare de minim cinci zile”, a declarat acesta.

La nivel local, Agentia Nationala a Functionarilor Publici este reprezentata de Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Timisoara, a carui activitate a debutat in 2003. De-a lungul timpului, acest centru a organizat peste 1500 de programe de perfectionare si formare, avand peste 20 000 de participanti si peste 300 de lectori/formatori din mediul universitar, din ministere, autoritati centrale si locale, precum si specialisti din Europa.

 

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...