Noutati :

Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara primeste peste 400.000 de euro pe an pentru studentii straini

16 septembrie, 2012 - 09:04 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. UMF „Victor Babes” Timisoara a ajuns, pentru anul universitar 2012-2013, la un maxim istoric al numarului de studenti straini. Peste 1.100 de tineri din Uniunea Europeana, dar nu numai, invata medicina in orasul de pe Bega.

In ultimii 5 ani s-a inregistrat un trend ascendent in ceea ce priveste numarul de studenti straini care au venit la Timisoara sa studieze medicina”, spune rectorul UMF, Marius Raica.

La inceputul anului universitar precedent au fost inscrisi 1.080 de studenti. „Pana acum avem inscrisi 1.120 de studenti straini, din UE si tari non-UE, in total din 42 de tari, dar pana in decembrie mai putem primi tineri inscrisi, prin Ministerul Educatiei”, explica prorectorul Dan Poenaru.

O urmare a numarului mare de studenti straini inscrisi la universitate o reprezinta organizarea examenului de admitere la o sectie de franceza, acolo unde numarul candidatilor depaseste numarul de locuri disponibile.

Universitatea primeste, pentru fiecare student strain cate 4.000 de euro pe an (studenti din Uniunea Europeana) si 360 de euro pe luna (pentru studenti non-UE). Lor li se mai adauga si 60-70 de studenti care primesc burse de la guvernul Romaniei, tineri veniti din Serbia, Macedonia, Republica Moldova, Ucraina etc. In total, in conturile universitatii timisorene intra peste 400.000 de euro pe an. Fondurile sunt folosite pentru reabilitarile si modernizarile spatiilor de cazare ale studentilor, dar si in interesul altor proiecte desfasurate de institutia de invatamant superior.

UMF „Victor Babes” Timisoara a inregistrat si un maxim istoric al numarului total de studenti pe care ii are – aproximativ 6.200 de tineri studiaza sa devina medici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...