Noutati :

Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara dezvolta o programa noua, moderna pentru studentii sai

14 septembrie, 2012 - 03:22 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1


TIMISOARA. Studentii UMF „Victor Babes” Timisoara vor invata dupa metode noi, practicate in statele Uniunii Europene si in SUA. Cadrele didactice au participat deja la mai multe work-shop-uri de formare.

Formarea profesorilor face parte dintr-un proiect finantat din fonduri europene prin care Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara incearca sa schimbe metodele de predare si sa introduca sisteme moderne.

Asa cum am promis, incercam sa introducem modificari curriculare pentru a oferi studentilor nostri metode moderne de predare si evaluare”, a precizat Marius Raica, rectorul Medicinei timisorene.

Cadre didactice din cadrul universitatii au participat la work-shop-uri de formare si consultanta la Viena si Szeged. Absolventii UMF Timisoara au completat chestionare prin care si-au exprimat punctul de vedere vizavi de felul in care sunt organizate activitatile in cadrul institutiei. Cadrele didactice vor analiza chestionarele si vor incerca sa puna in aplicare rezultatele pentru a imbunatati invatamantul medical din capitala Banatului, sustine rectorul Raica.

Printre metodele pe care incepem sa le aplicam se numara modulul de invatamant bazat pe problemele semnalate de studenti. Trecem de la sistemul uniform de predare si cel interactiv la sisteme folosite in UE sau SUA. Studentii ne ofera un feed-back in care explica ce poate si ar trebui imbunatatit in cadrul cursurilor, iar noi, valorificam ideile lor”, explica prorectorul Simona Dragan.

Alte module vizeaza munca in echipa si dezvoltarea aptitudinilor practice. Am deschis un centru de aptitudini, unde studentii isi cultiva capacitatea de a aplica cele invatate, pe manechie. Ei invata deja, in primul an, acordarea primului ajutor etc., dar sunt multe alte lucruri practice pe care le invata in cadrul acestui centru”, adauga Simona Dragan.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ha, ha, ha…!