Noutati :

Uniunea Europeana ar putea sa ne scape de vizele pentru America si Canada!

22 septembrie, 2013 - 10:13 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Parlamentul European a votat de curand modificarea regulamentului Uniunii Europene privind vizele si a introdus clauza de reciprocitate pentru toate tarile terte in raport cu cetatenii europeni.

Practic, acele tari care au instituit vize doar pentru unele tari UE, vor fi obligate sa le desfiinteze sau sa le aplice tuturor tarilor UE. Pe de alta parte, Uniunea se angajeaza sa introduca vize pentru tarile care nu aplica acelasi regim de vize pentru toti cetatenii europeni.

Vizate de aceasta masura sunt in principal Statele Unite si Canada, care inca mai cer vize unor tari europene, desi cetatenii americani au liber la calatoriile in toata Europa. SUA continua sa impuna vize pentru Romania, Bulgaria, Cipru si Polonia, iar Canada pentru Romania, Bulgaria si Cehia.

Uniunea Europeana incearca astfel sa forteze mana Statelor Unite pentru a elimina vizele pentru toti cetatenii europeni. Americanii au la dispozitie 2 ani de zile pentru a lua masuri, dupa aceasta perioada urmand sa intre in vigoare vizele europene pentru americani daca acestia nu aplica principiul reciprocitatii.

Sursa: capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...