Noutati :

Uniunea Europeana ar putea interzice telefoanele mobile in scoli

28 mai, 2011 - 10:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Un comitet infiintat de Consiliul Europei a prezentat un raport prin care avertizeaza ca telefoanele mobile si tehnologia Wi-Fi au un impact negativ asupra corpului uman si recomanda interzicerea folosirii celularelor de catre copii.

Principala masura ar fi interzicerea folosirii telefoanelor mobile si a dispozitivelor fara fir in scoli. Raportul precizeaza ca aceste dispozitive pot cauza cancer si afecteaza dezvoltatea creierului.

Rezultatatele contrazic concluziile la care au ajuns expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care spun ca undele electromagnetice au un impact minor asupra corpului uman.

Exista foarte putine dovezi in prezent care sa sprijine raportul comitetului CE. Undele emise de telefoanele mobile au o intensitate din ce in ce mai scazuta si sunt oricum sub limitele impuse de standardele internationale.

Comisia considera ca statele membre ar trebui sa impuna cateva dispozitii importante, precum introducerea unor praguri pentru nivelurile de radiatii, o etichetare clara a produselor prin care sa se atraga atentia ca aceste unde ar putea fi daunatoare, dar si campanii de informare destinate copiilor si tinerilor adulti cu privire la riscurile pentru sanatate.

Aceste avertizari si interdictii ar trebui puse intr-o directiva europeana, care va deveni obligatorie pentru toate statele UE.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...