‘Uniti salvam toata Romania’. Mii de oameni, in strada, la Timisoara, au sprijinit mitingul diasporei din Bucuresti. Filmul protestului

TIMISOARA. Imagini care spun cat o mie de cuvinte la Timisoara, unde mii de oameni au iesit in strada intr-un protest de sprijin fata de romanii din diaspora care au umplut pana la refuz Piata Victoriei din Capitala, unde sub gaze lacrimogene si tunuri cu apa au cerut demisia Guvernului Dancila si o justitie curata.

In seara zilei de 10 august, inca de la orele 19.00, timisorenii au inceput sa se adune in Piata Victoriei, unde au scandat lozinci impotriva Guvernului PSD si au cerut inlaturarea penalilor din functii.

Publicată de Opinia Timisoarei pe Vineri, 10 August 2018

In mijlocul multimii a fost adus ‘steagul dacic’, un simbol al unitatii strabunilor.

In jurul orei 21.00, protestatarii au pornit in mars pe traseul Marasesti – Circumvalatiunii – Piata Consiliul Europei – Piata Marasesti – Piata Unirii – Piata Libertatii – inapoi in Piata Victoriei.

Iesiti din casa, daca va pasa! au strigat miile de timisoreni care au marsaluit pe strazile orasului, indemnandu-i si pe altii sa li se alature.

Multi timisoreni aflati pe strazi s-au alaturat coloanei de manifestanti pe traseu.

La orele 22.30, manifestantii s-au intors in Piata Victoriei unde au continuat sa strige sloganuri impotriva guvernului.

In jurul orei 23.00, Piata Victoriei a fost scaldata in lumina cand miile de oameni si-au aprins lanternele telefoanelor mobile strigand din toata inima: Uniti salvam toata Romania.

Timisorenii si-au dat intalnire sambata, 11 august, tot in Piata Victoriei, unde de la orele 19.00 vor organiza un nou protest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Xyz spune:

  Bravo timișoreni.
  Ceea ce s-a văzut la televizor: zeci de mii de copii români pașnici hăituiți, brutalizați, gazați ore întregi în piața victoriei? din București (ce victorie ca de comuniști nu am scăpat) de către jandarmi la ordin politic. Sute de răniți. O forță represiva de o violenta ce nu s-a văzut nici pe vremea lui ceausescu gata să-și bata/omoare frații. O femeie jandarm călcată în picioare. Ura dintre români e atât de mare în asa zisul an al centenarului încît acesta nu mai merita scris pe tricoaie.
  Urata reacție a unui partid dement condus de un infractor penal. Pana si fostul lor lider de partid îi acuza de criminali!?
  Ce ar mai fi de zis? Continuam sa speram în valorile pentru care s-a luptat la revoluție în scumpa noastră Timișoara? Rezistam prostiei și forței brute? Pâna când?

 2. JosCiumaRosie_Mu13PSD spune:

  Doi sulimoci ofiteri de la jandarmi, cu dificultăți de exprimare în limba româna, încearcă sa minta ordinar asupra desfășurării evenimentelor la conferinta de presa a jandarmeriei (gorilele de casa a pesedeului): guvernul a fost atacat! Milițieni de doi lei.

 3. Iancu spune:

  Bravo timișorenilor prin sprijinul acordat celor de la București.