Noutati :

Unitatea mobila de Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Timisoara primeste pacientii cu coronavirus in stare grava. Toata aparatura pusa in functiune. Video

22 august, 2020 - 11:11 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Unitatea mobila ATI a Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ajunsa la Timisoara in urma cu o saptamana, prin transfer de la Galati, este functionala.

Camionul de Terapie Intensiva a fost adus la cererea medicilor si a fost instalat in curtea Spitalului Judetean Timisoara. Primii pacienti vor putea fi internati de sambata in noua unitate de Terapie Intensiva. De altfel, a fost solicitata Ministerului Sanatatii si o linie noua de garda.

Am racordat-o la toate sistemele spitalului, incepand cu apa si terminand cu oxigen, aspiratie, energie electrica… Am reusit sa o facem subteran pentru a fi cat mai pregatiti, daca Doamne fereste, e nevoie sa o pastram si pe perioada de iarna, astfel incat sa nu fie vreo problema la conducte„, a explicat Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Prima unitate mobila de Terapie Intensiva, cu 12 paturi ATI complet echipate, precum cea de la Judetean, functioneaza deja de aproape o luna la Spitalul Victor Babes. Reprezentantii unitatii sanitare spun ca atat unitatea mobila cat si saloanele ATI sunt pline si nu mai exista niciun pat liber pentru pacientii cu forme severe de COVID care au nevoie de respiratie asistata. De aceea, aceasta noua unitate de Terapie Intensiva va rezolva pe moment situatia pacientilor care au nevoie de asistenta medicala complexa. Echipamentul din curtea Spitalului Judetean Timisoara a fost pregatit pentru a ramane, daca va fi nevoie, si pe perioada de iarna.

VIDEO: George Stefanita

Spitalul Judetean din Timisoara are in total 65 de paturi de Terapie Intensiva, pentru pacientii infectati cu COVID 19 fiind pregatite deocamdata 16 paturi. Patru dintre acestea sunt deja ocupate cu pacienti aflati in stare grava.

Statisticile spun ca doar 10 la suta dintre cei care ajung in ATI, intubati, supravietuiesc. De la inceputul pandemiei, peste 90 de oameni din Timis, infectati, au murit din cauza noului coronavirus.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La cum evolueaza situatia ar fi bine daca s ar mai efectua achizitii de asemenea camioane cu aparatura,si se pare ca trebuie sa se mkste repede autoritatile.

    • Ce situația? Majoritatea sunt persoane asimptomatice… sănătoase …