Noutati :

Unitate mobila pentru depistarea cancerului si aparatura de ultima generatie pentru bolnavii din Timisoara. Ce investitie importanta se face in doua spitale din oras?

4 mai, 2016 - 10:44 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. O caravana mobila pentru depistarea cancerului si aparatura de ultima generatie. Asta urmeaza sa primeasca doua spitale din Timisoara, in urma unui nou proiect pe fonduri europene.

„Este un proiect in care vom fi lideri, de 14 milioane euro, cu tema preventia, diagnosticul si terapia cancerului. Se vor putea achizitiona echipamente medicale performate pentru toate tipurile de cancer, vom vrea o unitate mobila pentru depistarea cancerului, o masina echipata cu aparat de radiologie mobil, cu mamograf mobil, cu masa ginecologica, microscop pentru cancerul de col, cancerul mamar, cancerul pulmonar. Aceasta masina ar urma sa mearga in teritoriu, pe teren, pentru preventie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro  dr Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timisoara.

In cadrul programului vor fi cuprinse Spitalul Municipal Timisoara si cel de copii Louis Turcanu, unitati care primesc cei mai multi pacienti cu cancer. Iar impreuna, cele doua spitale ar urma sa primeasca aproape 9 milioane de euro, pentru a cumpara aparatura atat de necesara.

Proiectul este unul transfrontalier si se desfasoara in parteneriat cu alte doua spitale din Ungaria.

„Am gandit impartirea bugetului. Vor fi 5 milioane de euro pentru Spitalul Municipal, 3 milioane si jumatate pentru Spitalul de Copii, patru milioane si jumatate doresc cei de la spitalul din Ungaria, la Universitatea din Szeged si va mai fi un spital orasenesc, tot din judetul Csongrad, care va primi bani”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Olimpia Oprea.

Reprezentantii Spitalului Municipal au avut deja o prima intalnire cu partenerii de proiect din Ungaria, iar acum urmeaza sa faca toate formalitatile pentru depunerea documentatiei. Astfel, peste aproximativ jumatate de an ar putea incepe derularea efectiva a proiectului.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...