Noutati :

Unii mai harnici, altii chiulangii! Vezi cat au dat pe la lucru parlamentarii timiseni in primii 2 ani de mandat!

24 mai, 2011 - 05:09 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: NATIONAL
1

TIMISOARA. Institutul de Politici Publice a publicat un raport de activitate al parlamentarilor, la jumatate de mandat. Unii deputati si senatori de Timis se afla in fruntea clasamentelor, altii sunt codasi si la prezenta si la activitatea din Parlament.

Raportul de activitate este intocmit pentru perioada decembrie 2008 – decembrie 2010 de catre Institutul de Politici Publice.

Dintre deputatii timiseni, Valeriu Tabara (PDL) a avut cele mai multe initiative legislative in aceasta perioada si anume a semnat 101 proiecte, alaturi de alti colegi, 18 din acestea devenind legi. Tabara se afla in topul national al deputatilor la acest capitol, pe locul al doilea dupa Mircia Giurgiu (PDL) care s-a numarat printre initiatori la 244 de proiecte legislative.

Si la Senat un timisorean se afla in topul celor care au avut cele mai multe initiative legislative, el aflandu-se pe locul al treilea la nivel national. Este vorba despre Gheorghe David (PDL) care a propus 79 de proiecte de legi, 8 dintre acestea devenind legi.

„Parlamentarii romani au fost destul de activi in initierea de proiecte legislative, multi isi propun ca obiectiv in sine depunerea unui numar cat mai mare, putini si le urmăresc cu consecventa. Calitatea initiativelor depuse este mai degraba precara, acest lucru fiind necesar a fi analizat de toate formatiunile politice din Parlament, in contextul in care de la Parlamentul Romaniei se asteapta o mai serioasa implicare inclusiv in dezbaterea unor proiecte legislative ce tin de orizontul alinierii politicilor romanesti la tintele europene. Parlamentarii aflati la primul mandat sunt campioni in ce priveste depunerea a cat mai multe propuneri legislative. Cifrele sunt constante pe durata celor doi ani. Mult mai rezervati sunt cei realesi, numarul lor de initiative este mai mic, iar acestea mai consistente. Cam 28 de proiecte au depus in medie parlamentarii la primul mandat, spre deosebire cei realesi care au depus in intervalul selectat spre analiza in medie 21 de initiative”, se arata in raportul IPP.

Potrivit IPP, in topul parlamentarilor cu cele mai putine luari de cuvant in primii doi ani din acest mandat se afla deputatul Claudiu Taga (UNPR) care a urcat la tribuna Camerei Deputatilor o singura data si anume in momentul in care a depus juramantul. La polul opus, parlamentarului timisean, cu cele mai multe luari de cuvant in plen, 132, este senatorul Gheorghe David (PDL).

IPP a facut si o medie, pe judete, in privinta prezentei la vot in plenul Camerei Deputatilor si Senatului. Astfel in perioada decembrie 2008-decembrie 2010, prezenta la vot a deputatilor de Timis este de 77,2%, iar a senatorilor de Timis de 76,5%.

Judetul Timis a avut in primii doi ani de mandat parlamentari care au tras chiulul din plenul Parlamentului la voturile finale, in timp ce altii au fost mai silitori. Procentele de prezenta sunt calculate dintr-un total de 1.098 de voturi finale exprimate in perioada de referinta pentru Camera Deputatilor.

Iata cat au fost prezenti deputatii timiseni la vot!

Ovidiu Gant (Min.) 99,50%
Gheorgeh Ciobanu (PDL) 98,40%
Marius Cristinel Dugulescu (PDL) 96,00%
Dusan Popov (Min.) 92,30%
Maria Barna (UNPR) 87,10%
Alin Popoviciu (PDL) 86,40%
Iosif Stefan Dragulescu (PDL) 77,10%
Valeriu Tabara (PDL) 74,30%
Horia Cristian (PNL) 71,30%
Dorel Covaci (PSD) 67,50%
Niculae Mircovici (Min) 65,60%
Sorin Stragea (PSD) 59,70%
Claudiu Taga (UNPR)55,10%

Prezenta la voturile finale din plenul Senatului Romaniei in perioada decembrie 2008 – decembrie 2010 a senatorilor timiseni este urmatoarea:

Gheorghe David (PDL)97,70%
Dorel Borza (PDL) 93,90%
Nicolae Robu (PNL)70,50%
Ilie Sarbu (PSD) 44,10%Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. DECE NU ZICETI CA Antonescu și Voiculescu, primii chiulangii ai parlamentului

    Crin Antonescu și Dan Voiculescu ocupă primele poziții în topul senatorilor cu cele mai multe absențe.
    Crin Antonescu și Dan Voiculescu apropiați și de lipsa de apetit pentru frecventarea lucrărilor parlamentului.

    Crin Antonescu și Dan Voiculescu sunt uniți nu doar de adversitatea față de Traian Băsescu ci și de lipsa de apetit pentru a frecventa lucrările parlamentului. Potrivit unei monitorizări a Institutului de Politici Publice, președintele PNL și liderul fondator al PC conduc în topul celor mai slabe prezenţe la voturile finale din Parlament. Raportul IPP cuprinde o monitorizare pe activitatea parlamentară din ultimii doi ani.

    Potrivit raportului IPP citat de Agerpres, din cele 127 de zile de vot (1.337 de voturi finale) din plenul Senatului, Crin Antonescu a participat la 18 voturi în nouă zile (1,3%), urmat de Dan Voiculescu (15 zile, 7,5%) şi Ioan Ghişe – PNL (23 de zile, 9,6%).