Noutati :

Unii extremisti maghiari au interzis pe teritoriul Romaniei. Despre cine este vorba?

15 martie, 2014 - 02:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Autoritatile romane au decis sa interzica unii cetateni ungari din 4 formatiuni sa intre in Romania. Este vorba inclusiv despre Jobbik. Urmeaza sa fie facute demersurile necesare pentru ca acestia sa fie declarati indezirabili.

„In urma activitatilor de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice si a securitatii nationale, in conformitate cu dispozitiile legale, respectiv a legislatiei comunitare, autoritatile romane competente au luat decizia instituirii unor masuri preventive in vederea pre-intampinarii producerii unor evenimente de natura a afecta ordinea publica si securitatea nationala. Astfel, a fost instituita masura nepermieterii intrarii pe teritoriul Romaniei si s-a solicitat instantei compentente declararea ca indezirabili pentru un numar de cetateni ungari care desfasoara in tara naostra activitati cu caracter extremist in favoarea organizatiilor Noua Garda Ungara. Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor si Jobbik. Despre acestia s-a stabilit cu certitudine ca sunt implicati in activitati de natura a justifica masurile dispuse in conditiile legii”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, inspectorul principal de Politie Monica Dajbog.

Referitor la presedintele Jobbik, Vona Gabor, purtatorul de cuvant al MAI a spus ca nu poate furniza informatii, pentru ca pe rolul Ministerului Public se afla, in faza implementarii, o cauza penala, potrivit MEDIAFAX.

Citeste mai mult! Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...