Unii dintre cei mai frumosi caini din lume, in expozitie la Timisoara. Vezi FOTO cu demonstratiile de dresura!

TIMISOARA. Aproape 1.500 de caini din 22 de tari au venit in acest sfarsit de saptamana la Timisoara, la una dintre cele mai renumite expozitii canine internationale, devenita deja traditionala in capitala Banatului.

Zeci de timisoreni iubitori de caini au mers inca de sambata la Arena Aquasport pentru a admira si fotografia frumoasele exemplare. Mai multi arbitri straini s-au ocupat ca cele 2 expozitii CACIB si expozitia de club sa iasa ca la carte.

Unii dintre cei mai frumosi caini din lume se lupta sambata si duminica pentru obtinerea titlurilor de campion de club, CACIB, cel mai bun exemplar al rasei sau chiar si pentru cel de campion al Romaniei.

„Cea mai indepartata tara care si-a trimis un mesager la Timisoara este Mexic, de unde a venit un crescator de caini din rasa Shih Tzu, caini de agrement. Ne bucuram si de o foarte mare reprezentare la rasa ciobanesc german si cane corso, rasa care in general prefera expozitiile de club. De asemenea, avem cam 70 de exemplare din rasele de agrement si rasa ciobanesc romanesc corb, o rasa omologata doar pe plan national”, ne-a explicat Daniela Radu, presedintele filialei timisene a Asociatiei Chinologice Romania.

Stapanii de patrupede au fost cei mai entuziasmati si s-au bucurat de notele date de arbitri, dar si de orice mangaiere pe care au primit-o animalele lor.

„Am decis sa venim din Grecia la Timisoara, pentru ca e o organizare foarte buna. Suntem multumiti si bucurosi de faptul ca cainele nostru a primit nota 3 de la juriu”, ne-a spus un crescator de caini din Grecia.

Un alt exemplar care a atras toate privirile a fost ciobanescul romanesc corb, cea de-a patra rasa nationala omologata. Reprezentantii Clubului Crescatorilor de Corbi au inceput deja demersurile pentru omologarea pe plan international, ca rasa romaneasca sa fie cunoscuta peste tot in lume.

„Rasa este una pur romaneasca, provine din Carpatii Meridionali, din zonele Prahova, Arges, Dambovita. Cainele este folosit de obicei la paza turmelor si a proprietatilor, este iubitor de copii si devotat stapanului. Musca doar cand trebuie”, ne-a povestit Sebastian Flesieru, un crescator inrait de corbi, care este si presedintele Clubului Crescatorilor de Corbi.

Din competitii nu au lipsit nici demonstratiile de dresura, arbitrajul fiind asigurat de arbitri din 7 tari. In ringurile special amenajate s-au intrecut caini din rase precum Cane Corso, Scottish Terrier, Bull Terrier mini, Yorkshire Terrier, Coton de Culear, Chinese Crested, Maltese, Tibetan Spaniel, Chihuahua, Boston Terrier si multe altele.

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...