Noutati :

Unii da, altii ba! Nu are nevoie primarul de ajutorul tuturor parlamentarilor sa puna umarul pentru ca Timisoara sa fie Capitala Culturala Europeana?

10 martie, 2011 - 03:39 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Mare intalnire, mare vineri dimineata la Primaria Timisoara. Parlamentarii timiseni au fost invitati sa dezbata subiectul Timisoara „Capitala Culturala Europeana”. Nu toti insa. Reprezentantii Primariei au trimis invitatii pe… alese.

Directia de Comunicare a municipalitatii sustine ca a trimis invitatiile la… partide, pentru ca acestea sa ii anunte mai departe pe deputati, senatori si sefi de filiale. PDL a primit invitatie doar pentru cinci parlamentari, desi are 7, iar din PSD nu a fost poftit decat presedintele de filiala Titu Bojin.

Senatorul PDL Dorel Borza a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro ca nici nu stia despre intalnire, daramite sa fie invitat, in timp ce la partid a ajuns o lista nominala. Nici deputatul Alin Popoviciu nu a fost chemat. Pe lista sunt trecute numele senatorului Gheorghe David si cele al deputatilor Marius Dugulescu, Stefan Dragulescu, Gheorghe Ciobanu si Valeriu Tabara. Invitatia pentru liderul PDL Timis Constantin Ostaficiuc a ajuns la Consiliul Judetean Timis, al carui presedinte este in prezent.

In ceea ce priveste PSD, potrivit purtatorului de cuvant al formatiunii politice, a fost invitat doar liderul social democratilor, Titu Bojin, care in aceste zile e si plecat din oras. „Eu nu pot sa merg. Am inteles ca invitatiile au venit din partea domnului Ciuhandu (n.r. primarul Gheorghe Ciuhandu). Eu din partea dansului am primit invitatia si i-am dat si raspunsul, i-am imputernicit pe domnul Marcel Mihoc si pe domnul Adam Craciunescu din partea PSD”, a declarat Titu Bojin pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Parlamentarii PSD, Sorin Stragea si Dorel Covaci, nu stiu nici ei sa existe vreo invitatie pe numele lor. „Nu am primit nicio invitatie. Eu nu am nicio problema cu nimeni. Oricum, am si eu un program, maine am audiente. Nu stiu cum s-au facut invitatiile, am telefon, am birou parlamentar. Daca doresc, eu sunt dispus sa merg cu placere, dar nu pot sa merg nici neinvitat”, ne-a declarat Sorin Stragea.

Cat despre liderii altor partide din oras, presedintele PC, Maria Grapini a fost chemata. La fel si deputatul UNPR, Maria Barna, sau cel al bulgarilor, Niculae Mircovici. Parlamentarii national liberali au fost amandoi invitati, senatorul Nicolae Robu fiind si presedintele partidului. Atat Nicolae Robu, cat si Horia Cristian vor participa la dezbaterea privind Timisoara „Capitala Culturala Europeana”.

Primaria spune ca au fost chemati numai parlamentarii de Timisoara

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, la intalnirea de maine au fost invitati doar parlamentarii de Timisoara, dar aceasta este deschisa oricarui deputat sau senator.

„Au fost invitati parlamentarii de Timisoara si cei care sunt implicati in unele proiecte ale orasului. Ne-am gandit ca va fi o intalnire mai mare dupa aceea, cu cei din judet. In aceasta saptamana au inceput primele intalniri. Aceasta este o prima  intalnire cu parlamentarii si cu liderii partidelor politice, pentru ca este un obiectiv care este deasupra interesului politic, urmand ca dupa aceea sa fie una mai mare cu parlamentarii judetului Timis”, ne-a explicat Lacramioara Condea, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Declaratia reprezentantilor municipalitatii este contrazisa insa de realitate. Intre parlamentarii invitati sunt si Valeriu Tabara si Gheorghe Ciobanu, care nu sunt deputati de Timisoara, ci sunt deputati de Timis. Dar poate proiectele sau relatiile celor doi cu Guvernul sunt mai importante decat cele ale parlamentarilor care nu au fost invitati.

Daca unii dintre cei neinvitati sunt convinsi ca totul este doar o greseala a angajatilor de la Directia de Comunicare a Primariei, altii cred ca e posibil ca primarul Gheorghe Ciuhandu sa fi facut o selectie intr-o maniera …personala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...