Noutati :

Unde putem monta masina de spalat

24 martie, 2020 - 12:05 PM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

Când vine vorba de achiziționarea sau mutarea unei mașini de spălat, putem opta pentru mai multe opțiuni, în funcție de necesități, dar și de spațiul pus la dispoziție. Astfel, vei putea alege locul perfect pentru activitatea de spălare a rufelor, împreună cu sugestii pentru depozitarea și uscarea hainelor deja spălate, recomandă producătorul de mașini de spălat Arctic.

La o mașină de spălat, functionarea depinde de doi factori principali: alimentarea cu energie electrică și conectarea la o sursă de apă curentă, dar și la o conducta de evacuare a apei. Din acest motiv, amplasarea mașinii de spălat rufe este relativ limitată de sursele de alimentare. În cazul în care dispui de un spațiu generos, poți face modificările necesare pentru a putea reloca mașina de spălat în spațiul potrivit. Să vedem care sunt cele mai comune spații pentru mașina de spălat și care sunt avantajele pe care le aduc acestea.

Baia – Este o opțiune des întâlnită, îndeosebi la bloc. Avantajele constau în faptul că sursele de apă sunt la îndemână, iar poziția relativ izolată înseamnă că nu aduce poluare fonică. Va trebui totuși să ai grijă la excesul de umiditate, care ar putea duce la degradarea pieselor mașinii. Ai grijă ca după fiecare spălare să lași ușa cuvei deschisă, pentru a preveni acumularea de mirosuri și mucegai. Nu uita să aerisești bine și camera!

Bucătăria – Este o alternativă la prima variantă, cu specificația că este nevoie de o bucătărie relativ încăpătoare pentru a găzdui acest aparat voluminos. Va trebui să ții cont în acest caz de puterea curentului electric, deoarece prizele sunt deja solicitate de alte electrocasnice prezente, precum frigiderul, cuptorul electric sau cu microunde sau alte electrocasnice mici pentru bucătărie. Recomandăm în această situație folosirea unui circuit dedicat pentru mașina de spălat. De asemenea, nu este bine să fie foarte aproape de sursele de căldură, precum aragazul, din cauza riscului de supraîncălzire.

Holul – Este o altă opțiune viabilă, dar în acest caz trebuie asigurată conectarea la sursele de apă și curent. De multe ori este aleasă pentru locare o debara apropiată de baie sau de bucătărie. Dezavantajele în acest caz sunt reprezentate de necesitatea racordarii, precum și de posibilul deranj cauzat de poluarea fonică, mai ales în cazul în care unul din dormitoare este situat în apropiere.

Camera dedicată – Fiind cea mai bună opțiune, o spălătorie este spațiul special amenajat pentru această activitate, cuprinzând de multe ori și o zona de uscare a rufelor împreună cu spațiul de depozitare pentru diverse produse de curățat. În cazul amenajării acestei camere, va trebui să îți dedici puțină atenție împământării instalației electrice, pentru a preveni orice fel de accident, cât și securizării și izolării termice a conductelor de apă. Dezavantajul constă în faptul că, fiind o cameră relativ izolată, există riscul de a uită rufele în mașina de spălat.

În toate aceste cazuri, nu așeza mașina de spălat direct pe covor sau pe mochetă. Aerisirea mașinii s-ar putea bloca, fapt care conduce la supraîncălzire sau chiar defectare. Ia în considerare aceste sfaturi  pentru a putea beneficia de performanțe îndelungate pentru mașina ta de spălat!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...